Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan eğitimcilere aktarılmayan kaynakların vakıflara aktarıldığını kaydetti. Alkan, “Maarif Vakfı’na 1 milyar 231 milyon 98 bin TL aktarılması  MEB’in eğitime dair önceliklerini gözler önüne sermiştir. Aktarılan kaynak ile 1 milyon 641 bin tablet alınabilmektedir. MEB salgın sürecinde bağışlarla birlikte çocuklarımıza sadece 500 bin tablet dağıtabilmiştir.

-Öncelik Uzaktan Eğitime Katılamayan Çocuklarımız olması gerekirken neden bu tür vakıflara kaynak aktarılmaktadır?

MEB, 2 milyon öğrencimize ulaşamazken ve yaklaşık 5 milyon fazla öğrenci, uzaktan eğitime yeterli erişim sağlayıp etkin kullanamazken, bu kadar büyük bir kaynağın öncelik olarak Türkiye Maarif Vakfına aktarılması ne kadar doğrudur?

Okulların yüz yüze eğitime açılması için gerekli önlemler alınmamışken, öğrenciler uzaktan öğretime erişimde ciddi sorunlar yaşarken, eğitim emekçileri toplumun geniş kesimleri gibi enflasyon ve ekonomik kriz altında ezilirken, işsiz öğretmenler atama beklerken MEB, vergilerimizle oluşan kamu kaynaklarını vakıflara, özel okullara aktarmayı sürdürmektedir.

Her talebimize kaynak yok diye yanıt üretenler, özel eğitim söz konusu olduğunda kamu kaynaklarını rahatca harcayabilmektedir.

Eğitim Sen olarak, bu politikanın bilinçli bir tercihe dayandığını özellikle belirtmek istiyoruz. Hasta garantili hastaneler, geçiş garantili köprüler, uçuş garantili havaalanları, öğrenci başına binlerce liralık teşvikli özel okullar ve vakıflara aktarılan kaynaklar bu tercihin somut sonuçlarıdır. Ancak diğer tarafta eğitim hakkını kullanamayan ya da eğitime erişemeyen öğrenciler olduğu, atama bekleyen öğretmenlerin adeta işsizlikle terbiye edilmek istendiği unutulmamalıdır.

Eğitim ve bilim emekçileri olarak bizler ısrarla kamu kaynaklarının acil çözüm bekleyen sorunlarımız için seferber edilmesini istiyor, bu ve benzeri her adımı yakından takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim