Türkmeneli Dernekleri Federasyonu ( TÜFED)’nun, Irak çapında okullarında en başarılı olan 25 öğrenciyi Türkiye turuyla ödüllendirdiği program kapsamında Eskişehir’e gelen başarılı 25 öğrenci, Vali Güngör Azim Tuna’yı ziyaret etti.
Nazik ziyaretten dolayı heyete teşekkür eden Vali Tuna, “Çocuklarımızın bugüne gelmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum. Eskişehirliler olarak gönlümüzün Türk Dünyasından gelen kardeşlerimize açık olduğunu biliyorsunuz. Bundan sonrada böyle olmaya devam edecek. Çocuklarımızı bir günlüğüne de olsa burada görmekten dolayı büyük mutluluk duydum” dedi.
2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir’de, gerçekleştirilen etkinlerle Türk dünyası ülkeleri arasında gönül bağları kurulduğunu ve bu bağlar sayesinde Türk dünyası coğrafyasında birlik, beraberlik ve kardeşliğin daha da arttığını dile getiren Vali Tuna, öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulunarak, “Gelecekte bu çocuklarımıza çok önemli görevler düşecek, çok güzel yerlere gelecekler. Sahip olduğunuz bu bilgi birikimini daha da sağlamlaştırarak yarının dünyasında güçlü Türkiye, güçlü Türk dünyasına hepimizin, ülkemizin, bölgemizin ve dünyamızın ihtiyacı olan çalışmalarda azim ve kararlılıkla birbirimize destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Türkmeneli Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Beyatlı ise, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Vali Tuna’ya kendilerini kabul ettiği için tüm Türkmenler ve Irak adına teşekkür etti. Irak’ta işgal söz konusu olduktan sonra 2003 yılında ilk defa ilköğretimin ve ilk Türkçe eğitim yapan okulu Kerkük’te açtıklarını söyleyen Başkan Beyatlı, “Kerkük Barış Lisesi’nden mezun olan en başarılı 25 öğrencimizi başarılarından dolayı 9 gün Konya’da ağırlamak istedik. 9 günün 1 gününü bizi hiçbir zaman unutmayan ve her zaman bizimle olan Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’de geçirmek istedik “ dedi.
Ziyaret esnasında Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’i ve Vali Tuna’yı hiçbir zaman unutmayacaklarını söyleyen Samir Yusuf adlı öğrenci, Vali Tuna’ya yazdığı teşekkür isimli hoyratı okudu.
Editör: TE Bilişim