Özel Etkin Kolej Ortaokulu öğrencileri ve Türkçe Öğretmeni Ecem Karapaça’nın proje ortağı olarak yer aldığı teknoloji ile kitap okuma alışkanlığını birleştiren “Kitap Kurtları Yazarlarla Buluşuyor” adlı eTwinning projesi pandemi dönemine renkli bir soluk getirdi.

Eskişehir’i temsil eden kitap kurdu öğrenciler, birinci yarı yıl boyunca 15 adet kitap okuyup farklı illerden arkadaşlarıyla kitaplar üzerine iş birliği içinde ortak etkinlikler gerçekleştirdiler ve ürünler geliştirdiler. Ayrıca öğrenciler bu süreçte okudukları kitapların yazarları ile Zoom üzerinden çevrim içi söyleşilere katılarak 10 farklı yazarla tanışmış oldular. Bu süreçte öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı geliştirmeleri, aynı kitabı okuyan farklı illerden akranları ile tanışıp kitaplar üzerine nitelikli çalışmalar üretmeleri ve birçok yazarla tanışıp merak ettikleri sorulara cevaplar bulmaları projenin önemli kazanımları olarak dikkat çekti.

Projede öğrenciler şubat ayından mayıs ayı sonuna kadar 15 yeni kitap daha okuyup 8 farklı yazarla daha tanışma fırsatı elde edecekler. Böylelikle bir yılda 18 yazar ile tanışma imkanı bulacak ve 30 farklı kitap okumuş olacaklar.

Editör: TE Bilişim