İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Meslek Lisesi öğrencileri arasında düzenlemiş olduğu kitap okuma yarışması sonucunda dereceye giren 9, 10 ve 11'nci sınıf öğrencileri Eskişehir Yeni Ufuklar Derneği tarafından ödüllendirdi.

Kitap okuma kampanyası kapsamında 9, 10 ve 11'nci sınıflardan birinci olan öğrencilere 1'er tane tam altın, 9, 10 ve 11'nci sınıflardan 2'nci olan öğrencilere 1'er tane yarım altın ve 9, 10 ve 11'nci sınıflardan 3'ncü olan öğrencilere 1'er tane çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Dernek Başkanı Osman Anıl, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri, Meslek Lisesi Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Dernek Başkanı Osman Anıl, yaptığı konuşmasında KOSGEB desteği ile meslek lisesi mezunu öğrencilerin kendi işlerini kurmalarında devletimizin büyük maddi hibe desteği verdiğinin önemini vurguladı. Derneğin amacının iş bulma, girişimcilik eğitimleri yaptırma, öğrencilere burs vererek destek olma, çalışanların niteliklerini arttırmak, eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi, işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücü yetiştirmek ve değişik iş alanlarında ihtiyaç duyulan meslek dallarına yönelik her türlü meslek kursları açmak olduğunu belirtti.

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazandırmak istediklerini aktaran Özen ise, “Bunun yanında kitap okumayı sevdirmek, kelime dağarcığını zenginleştirmek ve güven duygusunu kazandırmak amacıyla kitap okuma kampanyalarını sürdürmeye devam ediyoruz. Yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim