Eğitimciler bugün greve giderek tepkilerini gösterdiler. Eğitim-İş üyeleri de tepkilerini sosyal medyada gündem olan ALS hastalığına dikkat çekmek için yapılan buzlu sulu kova dökme eylemini diplomalarını kullanarak uyguladı. Bu durumda ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen üyeleri bugün işe gitmedi. Tepkilerini yürüyüş düzenleyerek ve basın açıklaması yaparak gösterdi.

Eğitim-iş üyeleri de düzenlediği yürüyüşten sonra diplomalarının örneklerini yırtarak ‘Rotasyona Hayır’, ‘Gerici Eğitim Sistemine hayır’, ‘Siyasi Kadrolaşmaya Hayır’ başlıklarını simgeleyen kovaların içine doldurup başlarından aşağıya döktü.   Sağlık İl Müdürlüğü önünde Eğitim-İş Şube Başkanı Ebru Sungar bir açıklama yaptı.  Eğitim öğretimin 12 yıldır olduğu gibi bu yıl da büyük sorunlarla başladığını söyledi.  Tamamen yandaşlarını kayırma amacını taşıyan, değerlendirme kriterleri belli olmayan bir mülakat yöntemiyle yöneticilerin kıyıma uğratıldığını kaydeden Sungar, “İktidarın taşeronluğunu yapan Hükümet-Sen kendi kadrolarına yer açabilmek için bu kıyımda etkin rol almıştır. Yeni torba yasa ilse yandaş öğretmen dönemi de başlatılmıştır. Eğitim-İş ulusal, laik bilimsel, demokratik ve nitelikli kamusal eğitim talebini seslendirmek, yönetici kıyımına, TEOG kargaşasına rotasyon uygulamalarına karşı çıkmak için alanlardaki yerini almıştır. Siyasal iktidarın kendisi gibi düşünmeyen hiçbir emekçiyi devlet kurumlarında istemediği açıktır. Müdürler üzerinden başlayan performans ölçme sisteminin yakın zamanda öğretmenlere ve diğer eğitim çalışanlarına da uygulanacağı, bu performans kriterlerinin tüm eğitim çalışanlarının iş güvencelerinin ellerinden alınacağı bir süreç açıkça yaşanmaktadır. Hiçbir sendikal yapının haklı taleplerle yapılan eylemleri meşru olmayan zeminlere çekerek emek cephesini bölmeye hakkı yoktur. Boyun eğeceğimizi düşünenler yanıldıklarını göreceklerdir”

 
Editör: TE Bilişim