Eğitim-Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Memur-Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil’in katıldığı televizyon programında kullandığı ifadelere tepki gösterdi. Karaman, "Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil’in katıldığı televizyon programında kullandığı “Normal bir ülke değildir burası. Burası Türkiye’nin işgalinde olan istila edilmiş bir yerdir. Bu yerde de Türkiye kansız bir soykırım uyguluyor Kıbrıslı Türklere. Demografik yapısını değiştirmeye çalışıyorlar” ifadelerini şiddetle protesto ediyorum.
Kıbrıs’ta yaşayan Türklerin ve KKTC’nin varlığını korumak için maddi ve manevi hiç bir fedakarlıktan kaçınmamış, şehitler vermiş hala da güvenlik başta olmak üzere su ve para dahil ihtiyaç duyulan tüm iş ve ürünlerin tedarikini sağlayan Türkiye’ye karşı bu cümleleri kurabilmek vefasızlıktan öte bir durumdur.

 

Bu cümleleri sarf edebilmek için Kıbrıs’ta Türkleri yok sayan ellerine fırsat geçtiğinde kadın çocuk demeden katleden, Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak için çalışan EOKA Terör Örgütü’nün üyesi olmak ya da bu terör örgütü ile ruh eşi olmak gerekir.
Aziz milletimizi üzen, Türkiye’yi suçlayan KTÖS’ün açıklamaları büyük bir iftiradır ve alçaklığın dibini bulmaktır. Türkiye’de Kıbrıs şehidimiz Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’in hatıralarını yaşatan şehirlerin başında gelen Eskişehir’den, Memur-Sen adına KTÖS’ü şiddetle protesto ediyorum.
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ile her fırsatta dayanışma içerisinde olduğunu açıklayan, Türkiye ve KKTC’deki gelişmeleri aynı dille değerlendiren birlikte açıklamalar yapan KESK ve Eğitim-Sen’i KTÖS’le aralarındaki dayanışmayı bitirmeye, Türkiye’yi suçlayan açıklamalarını protestoya davet ediyorum.
Türkiye’nin Kıbrıs Türkleri için bugüne kadar ortaya koyduğu maddi manevi fedakarlıkları KKTC’nin bağımsızlığı için verdiği şehitleri görmezden gelerek Rumlar’ın sözcülüğüne soyunan bu sendikayı protesto etmekten Türkiye’den yönetilen hiç bir emek örgütünün kaçınmaması gerekir.
Sekülerizmi kutsamak, milli manevi değerleri ihmal etmek, milli şuur kazandırma çabasından vazgeçmek KTÖS gibiler tarafından ortalığa kusulan o zelil cümleleri kurabilecek insanların yetişmesine zemin hazırlıyor
Ülkemizde ellerine geçen her fırsatta milli ve manevi değerlere saldıranların, sapkın fikir ve düşünceleri normalleştirme gayretine girişenlerin, ellerindeki yetkileri pervasızca bu amaçla kullananların varabilecekleri tek yer vardır.
Bu yerde kendi ülkesinin ve milletinin aleyhine konuşan, kendini var edip kendi kılan değerlerin yok edilmesi için çalışan insanlar yetişir. KTÖS gibi kurumları var eden bir ortam oluşur."

 

Editör: TE Bilişim