Eskişehir Deliklitaş Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği; mahallenin çocuklarına okuma alışkanlığı kazandırmak için dernek binasında ‘çocuk kitaplığı kütüphanesi’ kurdu.

 

Eskişehir Deliklitaş Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği Başkanı Murat Kahyaoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Eskişehir’in Deliklitaş mahallesinde çocuklarda okuma alışkanlığı kazandırmak ve boş vakitlerini değerlendirmeleri için ‘çocuk kitaplığı kütüphanesi’ kurduk.

Kitap okumak isteyen çocuklar, kurduğumuz kütüphanede istedikleri kitabı okuyabilirler. Kütüphanemizde; Eskişehir haritaları, Eskişehir ile ilgili kitaplar, Eskişehir’deki parkları, müzeleri, sanat merkezlerini gösteren haritalar ile, mahallenin sokaklarını ve ortak kullanımlarını gösteren krokiler mevcuttur’’ dedi.

Kahyaoğlu, ‘’ Hedefimiz Deliklitaş mahallesini daha yaşanabilir kılmak ve yaşam kalitesini artırmaktır. Değişimde önceliğimiz; odak ve hedef kitlemiz çocuklar ve kadınlar oldu. Onlar için bir sevgi ve dayanışma evini dernek merkezi yaptık. Bu evde çocuklara ve kadınlara birer oda ayırdık. Çocuklar için bir kütüphane kurduk. Ayrıca çocukların saksılara ve sokaklara sahip çıkması için bir ‘çocuk çiçek projesi’ geliştirdik’’ dedi.

Editör: TE Bilişim