Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan LGS’deki soruların oldukça zor olduğunu ifade ederek yoksul ailelerin çocuklarının başarısızlığa mahkûm edildiğini söyledi.

Pandemiden olumsuz etkilenen alanlardan birinin şüphesiz eğitim hizmetleri olduğunu belirten Alkan, “Türkiye’de pandemi süreci MEB tarafından doğru yönetilememiş, milyonlarca öğrencimiz en temel insan hakkı olan eğitim öğretim hakkından mahrum bırakılmıştır. Okullar yüz yüze eğitime yaklaşık bir buçuk yıl kapatılmış, eğitim ailelerin olanakları ile uzaktan ve internet ortamında yapılmaya çalışılmıştır. İnterneti erişimi bulunmayan, tableti, bilgisayarı olmayan yoksul emekçi aile çocukları eğitim öğretime ulaşamamış,  bu süreç yoksul öğrencilerimiz açısından eğitimde tam bir fırsat eşitsizliğine neden olmuştur” ifadelerini kullandı.

PARASI OLANIN OKUDUĞU BİR EĞİTİM SİSTEMİ Mİ KURULUYOR?

Okulların bir buçuk yıl kapalı kaldığı ve uzaktan eğitime erişimin eşit olmadığı koşullarda LGS’nin yapılmasının; parası olanın özel okul ve etütler de eğitim alan öğrencilerin başarılı olmasına ve nitelikli okullara yönlendirilmesine yönelik olduğunu öne süren Alkan, “LGS’de sorulan sorular incelendiğinde matematik sorularının zorluk derecesinin oldukça yüksek olduğu, belirleyici olan bu soruları düzenli eğitim öğretim görmeyen öğrencilerimizin doğru yanıtlaması mümkün değildir.  Bu süreçte eğitim öğretime ulaşamayan yoksul emekçi ailelerin çocukları başarısızlığa mahkum edilmiştir. Özel okullar, etüt ve dershaneler bir biçimde yüz yüze eğitime devlet okullarına göre daha fazla devam etmiştir. LGS sorularını çözmek bu nedenle özel okul, etüt ve dershaneler de eğitim alabilen öğrencilerin avantajına dönüşmüştür” dedi.  

NİTELİKLİ VE NİTELİKSİZ OKUL AYRIMINI KABUL ETMİYORUZ!

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan “Yaşanan fırsat eşitsizliği nedeniyle LGS iptal edilmeli, bütün ortaöğretim okullarının niteliği eşitlenerek, eğitim nitelikli ve kamusal hak olarak bütün öğrencilerimize eşit sunulmalıdır. Böylelikle nitelikli lise projesinden vazgeçilmeli, her öğrenci evine en yakın liselerde eğitim öğretim görmelidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim