AÜHM- Irmak Dağ
Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi “Uygulama Projeleri Sunum Etkinliği”, 3 Haziran Salı günü Öğrenci Merkezi Fuaye Alanında gerçekleştirildi. 


Etkinliğe, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan başta olmak üzere Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Savaş Koparal, Prof. Dr. Adnan Özcan ve Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Yörükoğulları katıldı. 

"Marifet iltifata tabidir"

"Geçen hafta Mühendislik Fakültesinin buna benzer bir etkinliği vardı. Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz hazırlamış oldukları projeleri Sanayi Odasının desteği ile sergilediler. Çok da güzel oldu." şeklinde sözlerine başlayan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Aynı şekilde Fen Fakültemizin benzer etkinliği düzenlemesi de gerçekten Üniversitemiz açısından önemli bir prestij konusu. Tabi her şeyden öte öğrencilerimizin uygulamalı projeler içerisinde yer alması ve bu projeleri sunmalarını biz üniversite olarak önemsiyoruz. Aslında geçen haftaki etkinlikte birtakım ödüller de verildi. Önümüzdeki yıllarda özellikle bu konuda "En İyi Proje" yarışması yapılması ve bu anlamda teşvik mekanizması olarak bu etkinliğin daha da işler hale gelmesini sağlayabiliriz. Her şeyden önce eskilerin de tabiriyle 'Marifet iltifata tabidir.' Biz bilimsel çalışmaları, araştırmaları ne kadar teşvik edersek o kadar da verimli olmasını sağlayabiliriz. Önümüzdeki yıllarda umuyorum ki bu faaliyetin çok daha verimli olması doğrultusunda Rektörlük olarak da girişimlerde bulunacağız. Bu proje kapsamında emeği geçen tüm danışman hocalarımıza, projeye emek harcayan tüm öğrenci arkadaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışma hayatlarında da bu tür projeleri devam ettirmelerini, Üniversitemize bu anlamda katkı sağlamalarını yürekten diliyorum."

225 öğrenci 185 poster sunusu gerçekleştirdi

Fen Fakültelerinin asli görevinin temel bilimler alanında bilimsel araştırmalar yapmak, yeni bilgiler üretmek, bilim adamı ve araştırmacılar yetiştirmek olduğunu söyleyen Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Yörükoğulları, "Bu misyonla son sınıf öğrencilerimizin bir danışman öğretim üyesi nezaretinde hazırladığı projeler sizlerin beğenisine sunuluyor. Öğrencilerimiz bu dersin yardımıyla bilimsel bir çalışmanın tüm aşamalarını görmüş olup, belki de bu etkinlikle bilim camiasıyla ilk defa karşı karşıya gelmiş olacaklar. Bu etkinliğimizde 225 öğrencimiz 185 poster sunusu gerçekleştirecek." dedi.

Etkinlik, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Rektör Yardımcılarının sergilenen poster sunumlarını incelemeleri ve öğrencilerin yaptıkları projeler hakkında bilgi almalarının ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim