Yurtdışı öğretmenlik uzun yıllardır devam eden, Milli Eğitim Bakanlığı’nın oldukça popüler bir yurtdışı görevlendirme programı. Bu program ile bakanlık çatısı altında çalışan öğretmenlerin başta Avrupa olmak üzere dünyanın farklı noktalarında öğretmenlik yapma şansı bulunuyor.  Son yıllarda bilinirliği ve başvuru sayıları da artmış durumda.

Geçtiğimiz yıl açıklanan kılavuza göre öğretmenler bu program ile Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, Belçika gibi ülkelerde görev yapabiliyor.

Yurtdışı öğretmenlik hakkında merak edilen sorulardan biri MEB’in hangi kriterlere göre görevlendirme yaptığı oluyor. Görevlendirmeler mesleki yeterlilik sınavı ve temsil yeteneği sınavı adı verilen sınavlarla gerçekleştiriliyor. Ayrıca yabancı dil şartlarının da sağlanması gerekli.

Yurtdışında Öğretmen Maaşları Ne Kadar?

MEB Yurtdışı Öğretmenlik programı ile görev yapan öğretmenler tatmin edici bir maaş alabilirken Türkiye’deki maaşları da devam ettiği için çift maaş alabiliyorlar.

Başvurular Ne Zaman?

Genellikle her yıl ocak ayında yapılan başvurular için ön kılavuz yıl sonuna doğru yayınlanıyor. 2022 yılı için yurtdışı öğretmenlik başvuruları için de kılavuzun yayınlanması dört gözle bekleniyor.

Yurtdışı Öğretmenlik Yapanların Yorumları

Yurtdışı öğretmenlik yapmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de daha önce bu program ile yurtdışında görev yapanların yorumları ve önerileri oluyor.

Görkemli Yollar isimli blog sitesindeki yurtdışı öğretmenlik yazısını okuyarak başvuru hakkında bilgiler alabilir ve daha once görev yapan hocaların yorumlarını okuyabilirsiniz.

Kaynak: https://www.gorkemliyollar.com/yurtdisi-ogretmenlik/

Editör: TE Bilişim