CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer Eskişehirli çocukların daha çok kitap okuyabilmeleri için Çukurhisar Çoçuk Sanat ve Kültür Merkezi’ne kitap bağışında bulundu. Merkezin kütüphanesinde çocuklarla bir araya gelen Çakırözer, “Geleceğimizin, eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba, kitap okumaya dayanır. Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Geleceğimiz, yarınlarımız kitaplarda, okumakta. Hepimizin dileği yavrularımızın daha çok okuyup, geleceğe umutla bakmaları” dedi.

KİTAP TOPLAMA KAMPANYASI BAŞLATTI

Eskişehirli çocukların kitap ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve onların daha çok kitap okumalarını sağlamak amacıyla çeşitli yayın evleriyle görüşerek kitap toplama kampanyası başlatan Çakırözer, eline ulaşan ilk kitapları dağıtmaya başladı. Çakırözer, ilk gelen kitapları Çukurhisarlı çocuklar için Çukurhisar Çoçuk Sanat ve Kültür Merkezi kütüphanesine bağışladı.

Çukurhisar Çoçuk Sanat ve Kültür Merkezi’ni ziyaret ederek, çocuklarla bir araya gelen Çakırözer, hem onlarla sohbet etti, hem de gelecek planlarını dinledi.

KİTAPLARIN OLMADIĞI BİR DÜNYA DÜŞÜNÜLEMEZ

Çoçuklara kitap okumanın öneminden bahseden Çakırözer, “Burada sizlerle bir araya gelmek beni çok mutlu etti. Hepiniz pırıl pırıl, geleceğe umutla bakan gençlersiniz. Sizler bizim geleceğimiz, yarınlarımızsınız. Kitap okumak ufkumuzu, hayal dünyamızı genişletir.  Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. Onun için sizlerin okuması, öğrenmesi, araştırması bizler için çok kıymetli, çok anlamlı” dedi.

ATÖLYELERİ GEZDİ

Çukurhisar Çoçuk Sanat ve Kültür Merkezi’nde bulunan öğretmenlerle de sohbet eden Çakırözer, merkeze ilişkin bilgi aldı, oyun ve ders atölyelerini gezdi. Ziyareti sırasında merkeze duyduğu hayranlığı dile getiren Çakırözer, “ Kütüphanesiyle, oyun atölyeleriyle, kurslarıyla… burası gerçekten hayran kalınası bir merkez olmuş. Çukurhisarlı yavrularımız çok şanslı. Ben böylesine güzel bir merkezi çocuklarımıza kazandıran Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a ve merkez tüm personele şükranlarımı sunuyorum. Arzumuz bu tür merkezlerin çoğalarak, tüm Türkiye’ye örnek olması” dedi. 

Editör: TE Bilişim