Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, yeni eğitim-öğretim yılını ülke geneli ve yerel olmak üzere temel sorunları ele aldı. Demir, Milli Eğitim Bakanlığı’nın çözüm üretmekten çok, yeni sorunlar yaratan politika ve uygulamalarıyla başta eğitim emekçileri olmak üzere, öğrenci ve velileri sürekli mağdur ettiğini söyledi. 
Ülkenin genilinde yaşanan temel sorunları; “Demokratik- bilimsel- laik-anadilinde eğitim taleplerinin yok sayılması, Zorunlu rotasyon ve aday öğretmenlere sözlü sınav getirilmesi, Zorunlu din derslerindeki dayatma,Eğitim yöneticilerinin sendikal-siyasal referanslarla belirlenmesi, Cinsiyetçi eğitim uygulamaları, Satış sözleşmesi ile yaşanan ücret kaybı, Kamu kaynaklarının özel okullara aktarılması, TEOG’ta yaşanan kaos ve öğrencilerin özel okul, meslek lisesi, imam hatip liseleri ve açık liseye mahkûm edilmeleri, 9. Sınıflarda yaşanan nakil karmaşası, Anaokullarında ikili eğitime geçilmesi, Okullarda zorunlu nöbet uygulaması, Eğitimde taşeronlaşma uygulamaları, Eğitimin ticarileşmesi, Angarya çalışma,..” olarak sıralayan Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, yerelde ise sorunları şöyle anlattı: 
“Banka promosyonu anlaşmasının çalışanlardan ve “yandaş” olmayan sendikalardan gizli yapılarak çalışanların zarara uğratılması,Okul dönüşümleri yapılırken veli, sendika görüşlerinin alınmaması ve yaşanan mağduriyetler,Müdür atamalarındaki yanlı tutum ve müdür puanlarının açıklanmaması, Yandaş sendika ve yöneticilerin kayırmacı – ayrımcı tutumları, Milli Eğitim ile ilgisi olmayan kişilerin sürece müdahaleleri, Norm düzenlemelerindeki hatalar, İş barışının bozulmasına yönelik turumlar…
Okullarda giderek artan fiziki donanım ve altyapı sorunları, kalabalık sınıflar, ikili eğitim, birleştirilmiş sınıf ve taşımalı eğitim sorunları, eğitim müfredatında piyasacı, bireyci ve dini içerikli kavram ve söylemlerin artması vb. gibi pek çok sorun, 2014-2015 eğitim öğretim yılı başında öne çıkan temel eğitim sorunları olarak dikkat çekmektedir.”
AVCI’DAN “İBADET FETVASI”
Yeni değiştirilen yönetmelikle liselere mescit açılmasının zorunlu hale getirildiğini öne süren Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir şunları söyledi: 
“Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, bu konu ile ilgili kendisine sorulan sorulara verdiği yanıtla adeta “ibadet fetvası” vermiştir. Mesele liselerde ibadetin zorunlu olup olmadığı değil, ibadet odasının zorunlu olup olmadığı iken bakan; “ibadet zorunlu değil” diyerek adeta topu taca atmaktadır. 
Eğitim Sen olarak soruyoruz; ibadethaneleri hangi inanca göre açacaksınız? İnanmayanların haklarını nasıl koruyacaksınız? Bu uygulama ile inanan-inanmayan       ( veya laik-anti laik) ayrımı yaratmış olmayacak mısınız? Mescit, cemevi, kilise, havra arasında eşit davranabilecek misiniz? Farklı taleplere de açık olabilecek misiniz?

Editör: TE Bilişim