Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, veliler ve öğrencilere kalabalık ortamlardan uzak durmaları ve resmi kurumların sosyal medya hesaplarını takip etmeleri konusunda uyardı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından "Değerli veliler ve sevgili Öğrenciler" başlıklı uyarısı şöyle:

"Bilindiği üzere küresel ölçekte yaşanmakta olan sağlık sorunları nedeniyle ülkemiz genelinde de bir takım önlemler alınmış ve bu kapsamda eğitim öğretime de bir süre ara verilmiştir.

Bu önlemler kapsamında öğrenci, veli ve öğretmelerimizi doğru bilgilendirmeyi amaçlayan, kesintisiz ve hızlı bilgiye ulaşmalarını sağlayan duyuru, haber ve öneriler resmi sosyal medya hesaplarımızda anlık olarak paylaşılmaktadır.

Özellikle öğrenci velilerimiz arasında oluşturulan WhatsApp gruplarında manipülasyona ve dezenformasyona nede olabilecek gerçek dışı bilgilerin yayıldığı ve öğrencileri bir araya getirecek etkinlikler planlandığına ilişkin duyumlar alınmaktadır.

Geleceğimiz olan çocuklarımızın güvende ve sağlıklı olmalarını sağlamak için lütfen kalabalık ortamlardan uzak durun, resmi kurumların sosyal medya hesaplarını takip edin ve doğru olmayan bilgilerin yayılmasına fırsat vermeyin.”

Editör: TE Bilişim