Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, yeni müfredat ile ilgili basın açıklaması yaptı. Dernek adına konuşan Başkan Yardımcısı İlyas Küçükcan, “Milli Eğitim siyasallaştırılmamalıdır” dedi.

Küçükcan açıklamasında şunları söyledi: “Adına çağdaş eğitim denen modelin olmazsa olmaz özellikleri, bilimsel, laik, demokratik ve karma olmasıdır. Gelişmiş ülkeler ancak böylesi uygulamalarla amaçlarına ulaşabilmişlerdir. Eğitim bir bilimdir ve kendine göre kuralları vardır. O kurallar çerçevesinde oluşturulacak içerik, ulusaldan evrensele giden değerlerle örülmedikçe, bireyi merkeze alan bir eğitim söz konusu olmadıkça, ‘cahil halk benim için daha makbuldür’ diyen sözde akademisyenlerle, ‘dünyanın yuvarlak olduğu Siyonist uydurmadır’ diyenlerin çoğalması durdurulamaz.

Küçükcan, “Eğitimi siyasi geleceklerinin aracı olarak kullananlar bilmelidirler ki ulusal eğitim her şeyden önce devletin temel görevidir. Siyasi kadrolar ise devlet politikasının uygulayıcısıdırlar. O görev siyasi çıkarlar gözetilerek yapılırsa ülkenin çağdışı kalması kaçınılmaz olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim