17 Eylül Pazartesi günü başlayan 2018-2019 eğitim-öğretim yılı nedeniyle, Eskişehir il genelindeki okul müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve il milli eğitim müdürlüğü yöneticileri Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi’nde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, 2018–2019 eğitim öğretim yılının öğretmenlerin yaz tatilini tamamlayarak okullarına dönmesi ve öğrencilerin sıralarına oturmasıyla başladığını söyledi.  Özen, yeni öğretim yılının sıkıntısız ve başarılı bir şekilde geçmesi amacıyla böyle bir toplantının yapılmasını uygun gördüklerini kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Özen yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Son yıllarda ülke bütçesinin önemli bir kısmı eğitime ayrılmaktadır. Bunun sonucu olarak çocuklarımız kalabalık sınıflar yerine ortalama 20 – 25 kişilik ve çağdaş teknolojik gereçlerle donatılmış sınıflarda eğitim yapma imkânı buluyor. Her yıl yapılan atamalarla ülke genelinde öğretmen açığı nerede ise kalmadığı gibi ilimizde 1000’den fazla norm fazlası öğretmen bulunmaktadır. Okullarımızın fiziki eksiklikleri her yıl yapılan yatırımlarla giderilmektedir. Eskişehir bir eğitim kenti olma özelliğini hak eden bir ilimizdir. Gerek çocuklarımızın girdiği sınavlarda gösterdikleri akademik başarılar ve gerekse de sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda elde ettikleri dereceler bunun en önemli göstergelerindendir. Bunun sağlanmasında eğitim kadrolarının gösterdikleri gayretin yanı sıra ailelerin eğitime olan duyarlılığı ve sahiplenici tavırları eğitimdeki başarıda önemli bir rol oynamaktadır. Bu başarının tabi ki artarak devam etmesini sağlamak hepimizin görevidir. Bu önemli görevi yerine getirirken, yöneticilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin desteklerinin artarak devam etmesini istiyoruz. Çünkü hepimiz biliyoruz ki, eğitimde başarı sadece okullar olmaz. Eğitimde başarı; öğrenci, okul ve ailenin birlikte çalışmasıyla yakalanır.”

Toplantıda daha sonrasında, insan kaynağı, yatırım, onarım ve donatım durumları hakkında bilgi verildi. Başarıyı arttırmak için yapılan ortak sınavlar, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi ve alınacak önlemler, destekleme kursları, disiplin artırıcı çalışmalar, devamsızlıkların azaltılması ve okul terklerinin önlenmesi, öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik çalışmalar başlıkları altında bilgilendirmede bulunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, 2018-2019 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek toplu  hatıra fotoğrafı çekildi.

Editör: TE Bilişim