Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özden Akkaya başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü İYEP komisyon üyeleri Emine Tuç, Göksel Yılmaz, Seyit Yıldırım ve Zehra Doğan, İYEP kapsamında Sivrihisar ilçemizde açılan kursları ziyaret etti.

 Atatürk İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Hasan Karacalar İlkokulu, Hızırbey İlkokulu ve Kaymaz İlkokulunda yönetici ve öğretmen lerle bir araya gelerek değerlendirilme yapıldı.

 İlkokullarda Yetiştirme Programı"nda (İYEP) eğitim ve öğretim yılları içinde çeşitli nedenlerle Türkçe ve Matematik dersi öğretim programlarında yer alan ve bu program kapsamında belirlenen kazanımları yeterli düzeyde edinemeyen öğrencilerin, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmesini, okuduğunu anlama düzeyini arttırmasını, Matematiksel okuryazarlık becerilerini geliştirmesi amaçlanıyor.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özden Akkaya, kurslara katılan öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilerin sorun ve sıkıntılarını da dinleyen Akkaya, “Öğrenci performanslarının arttı.  İYEP’i öğrencilerimiz açısından çok önemli buluyorum. Kurslarımıza katılan öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz tarafından bir eğitim sürecinden geçiyor. Kurslarımızın öğrencilerimiz açısından verimli geçtiğine inanıyorum” dedi.

Akkaya,  İYEP´in başarılı bir şekilde devam ettiğini, program doğrultusunda tüm ilçelerimizin ziyaret edileceğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim