Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce “Minik Ellere Kalem Yakışır” adlı proje hayata geçirildi. 
Projeyle, sokaklarda ailelerin ilgisizliği ve maddi olanaksızlıklar nedeni ile mendil, kalem gibi malzemelerin satışını yaparak ya da dilenerek para kazanmaya çalışan çocukların, okullarına devam etmesi, topluma faydalı bir birey olarak yetişmelerine katkı sağlanması, sokaktaki tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya olan bu çocukların suça yönelmelerinin engellenmesinin amaçlandığı belirtildi.
Konuyla alakalı İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu kapsamda söz konusu öğrencilerin tespitine yönelik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik ile Çocuk Şube Müdürlüğünden oluşturulan komisyon kurularak çalışmalara başladığı ifade edildi. Açıklamada, “Söz konusu komisyon üyelerince çocukların ikametleri ziyaret edilerek ebeveynleri ile yüz yüze görüşmeler yapılmıştır. Ekonomik yetersizlikler nedeniyle çalıştırılan veya dilendirilen çocukların okul üniformaları ile kırtasiye malzemeleri proje kapsamında temin edilerek öğrencilere teslimi gerçekleştirilerek okul öncesi öğrencilerin ihtiyaçları karşılanmıştır. Öğrencilerin okula devam etmelerini sağlamak üzere; sokakta çalışan/çalıştırılan, dilenen/dilendirilen çocukların ailelerinden bir meslek sahibi olmayan ebeveynlere yönelik İş-Kur tarafından düzenlenecek meslek edindirme kursuna katılmaları sağlanarak, kurs süresince kursiyerlere "kursiyer zaruri gideri" kursa devam etmek ve çocukları dilendirmemek şartıyla ödenmesi planlanmıştır” denildi.
Editör: TE Bilişim