Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından bilim kültürünün geliştirilmesi amacıyla düzenlenen fuar Süleyman Çakır Anadolu Lisesi’nde açıldı. Fuar, lise öğrencilerinin temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmayı teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlendi. Bilim fuarında biyoloji, fizik, kimya, sosyoloji, Türk dili ve edebiyatı, teknolojik tasarım ve tarih alanlarında öğrenciler tarafından yapılan çalışmalar sergilendi.
Proje Koordinatörlüğünü Biyoloji öğretmeni Mehmet Ümit Bayyar’ın yaptığı fuara, aynı zamanda Bilim Teknolojileri öğretmeni Fatih Akün, Matematik öğretmeni Yusuf Er, Fizik öğretmeni Selma Civelek, Tarhi öğretmeni Filiz Baysal, Rehber öğretmen Mustafa Yılmaz ile Okul Müdürü Zihni Uyanık katkı sağladı.
TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışına Milli Eğitim Şube Müdürleri Eyyüp Arpacı ile Murat Eceri de katıldı. Fuarda küçük mucitlerin eserleri sergilendi. Öğrenciler, sergilenen eserlere büyük ilgi gösterdi.

 
Editör: TE Bilişim