İkinci Üniversite Programlarına katılarak Açıköğretim Sisteminde yer alan İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden de mezun olan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, diplomasını Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın elinden aldı.
Türk Yükseköğretim Sisteminin lokomotifi olma özelliği taşıyan Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Sistemi aracılığıyla sunduğu “İkinci Üniversite” fırsatı sayesinde her yıl binlerce öğrenciye hayallerine ulaşma olanağı sunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ve 2001-2002 eğitim-öğretim yılından itibaren her yaş ve meslek grubundan kişiye “sınavsız, şartsız” İkinci Üniversite Programlarına kayıt hakkı tanıyan Anadolu Üniversitesi, 7’den 70’e herkese hayallerindeki bölümü okuma olanağı sunmaya devam ediyor. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında İkinci Üniversite kapsamında Açıköğretim Sisteminde yer alan İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan ve diplomasını Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın elinden alan Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, hayallerine ulaşan binlerce Anadolu Üniversitesi mezunundan biri olarak Açıköğretim Fakültesi’nde öğrenim görmüş olmanın heyecanını yaşıyor.
YAŞAM BOYU ÖĞRENMENİN KAPILARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’NDE AÇILIYOR
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Faruk Özçelik, İkinci Üniversite Programıyla ilk olarak Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nü daha sonra da İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü tamamlayarak hem kariyerine hem de kişisel gelişimine katkı sağlar. Hâlen Açıköğretim Fakültesi Adalet Programında öğrenimine devam eden Müsteşar Özçelik, Açıköğretim Fakültesi’nde öğrenci olmanın kendisine heyecan verdiğini, öğrenim gördüğü her programın kendisine yeni şeyler kattığını söyledi. Öğrenmenin yaşam boyu devam eden bir süreç olduğuna dikkat çeken Özçelik, kendisi gibi binlerce kişiye bu fırsatı tanıyan Anadolu Üniversitesi’ne ve Rektör Gündoğan’a teşekkür etti.
AÇIKÖĞRETİM, TOPLUMUN HER KESİMİNE EĞİTİM FIRSATI SUNMAYA DEVAM EDİYOR
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ise Açıköğretimin, toplumun her kesimine eğitimde fırsat eşitliği sunmasının yanında profesyonel hayatın içinde olanlara da hayatlarının her aşamasında kendilerini yenilemeleri ve güncellemelerine imkân veren fırsatlar sunduğunu ifade etti.
Editör: TE Bilişim