MY KOLEJ Eskişehir Kurucularından Süleyman Reyhan ile öğrencilerin mezun olduktan sonra bir çok kurum ve kuruluşta meslek bulabilmelerini sağlayacak MY Kolej isimli sağlık meslek lisesi üzerine konuştuk.
Okullarından mezun olanların üniversite bünyesinde bulunan hastaneler, Devlet Hastaneleri, Sosyal Sigortalar Kurumu'na bağlı hastaneler, Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlar ile pansiyonlu okullarda, dispanserler, özel sağlık kurumları, çeşitli kurumlar bünyesinde bulunan sağlık birimleri ve kreşlerde görev yapabileceğinin altını çizen Reyhan, “En büyük hedefimiz, yaşamsal öneme sahip bu ihtiyacı karşılamak için el birliğiyle ve hızlı bir şekilde, sektöre kaliteli ve değerlerimizle doğru orantılı sağlık elemanları kazandırmaktır”diye konuştu.

MY Kolejden bahseder misiniz?
MY KOLEJ 23 yıllık tecrübesi ve ülke geneline yayılan okulları ile (Çorum, Bursa, Ankara(Keçiören), Ankara(Yenimahalle), Kocaeli, Yalova, Eskişehir, Manisa) öğrencilerimize en kaliteli şekilde hizmet etmeyi, sağlıklı nesillerin sağlanması ve insanların verimli çalışmalarını temin edecek nitelikli eleman kadrosunu yetiştirmeyi hedefleyen bir eğitim kurumudur.


Eskişehir MY Koleji ne zaman açıldı?
Eskişehir MY Koleji’nin açılışı, Eskişehir Milletvekilleri, Çorum Milletvekilleri, Milli Eğitim İl Müdürleri, Siyasi Parti İl Başkanları, TSO Başkanları, Belediye Başkanları, Veliler, Öğrenciler, My Kolej Kurucusu Çorum Milletvekili Murat Yıldırım  Ve Eskişehir Halkının   katılımıyla, 08.09.2013 pazar günü saat: 17.00'de yapıldı.


Böyle bir okul açma fikri nasıl ortaya çıktı? 
Ülkemizde hekim dışı sağlık personelinin yetiştirilmesi yaklaşık bir buçuk asır öncesine dayanmaktadır.
Devrim niteliğinde hizmetlerle sağlık altyapısı güçlenen ülkemizde gelişmeye paralel olarak personel açığı da oluşmaktadır.
Toplumun her kesimine başta hemşire olmak üzere diğer sağlık personellerini yetiştirmek amacında olan okulumuz ve seçkin öğretmen kadromuzla, emsalleri ve meslektaşları arasında öne geçen, parmakla gösterilen yeni bir sağlık kadrosunu bu okulun koridorlarında hayata hazırlayacağız.




My Kolej, eğitim alanında nasıl bir ihtiyaca cevap verecek? 
My Kolej olarak “Meslek Hazır” anlayışıyla eğitime eğilirken tek bir amaç güttük; rekabetin giderek arttığı hızla küreselleşen dünyamızda toplumumuzun genç ve dinamik potansiyelini nitelikli insan gücüne dönüştürmek. Genç nüfus avantajımız ancak bu gençlerimizin niteliklerini artırdığımız taktirde anlam taşır. Türkiye'de hizmet sektörü, ara kademede yeterli niteliklere sahip personel bulamamanın sıkıntısını yaşıyor. Bir yandan işsizlik varken, diğer yandan nitelikli personel arayışı sürüyor. Gençlerle iş arasındaki bağlantıyı mesleki eğitime ağırlık ve öncelik vererek sağlayabiliriz. MY Sağlık Koleji işte bu ihtiyaca cevap verme çabasının bir ürünüdür. 

MY Koleji’nin gelecek hedeflerinde neler var?
Meslek okulları arasında istihdam şansı en yüksek olan okulların başında sağlık alanı geliyor. Bu okullardan mezun olanlar arasında işsizlik oranı sadece yüzde 2. Buna rağmen yardımcı sağlık personeli ihtiyacı devam ediyor. Biz bu okulu kurmaya karar verdiğimizde, tespit ettiğimiz ihtiyaç 200 bin civarındaydı. En büyük hedefimiz, yaşamsal öneme sahip bu ihtiyacı karşılamak için el birliğiyle ve hızlı bir şekilde, sektöre kaliteli ve değerlerimizle doğru orantılı sağlık elemanları kazandırmaktır.

Toplam eğitim süreci ne kadar?
Mesleğin eğitim süresi, Sağlık Meslek Liselerinde 4 yıl, yükseköğretim kurumlarında da 4 yıldır. Hemşirelik eğitiminde dersler 4600 saatlik teorik ve klinik eğitimi kapsar. Teorik eğitimin süresi toplam sürenin en az üçte biri, klinik eğitimin süresi toplam eğitimin yarısı kadardır.


Çalışma alanları ve iş bulma olanaklarından bahseder misiniz?
Üniversite bünyesinde bulunan hastaneler, Devlet Hastaneleri, Sosyal Sigortalar Kurumu'na bağlı hastaneler, Sağlık Bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşlarda, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlar ile pansiyonlu okullarda, dispanserler, özel sağlık kurumları, çeşitli kurumlar bünyesinde bulunan sağlık birimleri ve kreşlerde görev yaparlar. 
Meslekte işsiz kalma durumu hemen hemen yok denebilecek kadar azdır. Sağlık alanında en çok ihtiyaç duyulan meslek elemanıdır. Teknolojik ilerleme, sağlık konusunda halkın bilinçlenmesi sağlık hizmeti talebini artırmıştır. 
Buna paralel olarak devletin desteklediği sağlık kuruluşlarının sayısının artması, diğer taraftan özel hastanelerin giderek yaygınlaşması ile sağlık meslek elemanlarının çalışma alanı genişlemiştir. 


MY Koleji öğrencilerine ne vaad ediyor, diğer eğitim kurumlarından hangi özellikleriyle ayrılıyor?
MY Koleji olarak, öğrencilerimizin bir an önce meslek hayatına atılabilmeleri için genel müfredatın yanında,
Üniversiteye Hazırlık Dersleri,
Mesleki İngilizce Dersleri,
Şehrimizin En Donanımlı Hastanelerinde Staj İmkânı,
ERASMUS Programlarına Katılım,
Kültürel ve Sosyal Etkinlikler en üst seviyede verilmekte ve verilecektir.

Editör: TE Bilişim