My Kolej Önder Anadolu Lisesi olarak ilk veli bilgilendirme toplantısı Öğretmenevi Sosyal Tesisi’nde gerçekleştirildi. 2017- 2018 Veli Bilgilendirme Toplantısı’na yüzlerce veli katıldı.

Önder Temel Lisesi ve My Kolej birlikteliği ile kurulan My Kolej Önder Anadolu Lisesi kurucuları, yeni eğitim – öğretim sezonunun açılışı öncesi velileri bilgilendirdi. Daha iyi imkânlar ile eğitim öğretim hayatını sürdürmeyi amaçlayan iki kurumun birlikteliği bu toplantı ile ilk kez resmi olarak açıklanmış oldu. Öğretmenevi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda bir konuşma yapan Önder Dil Kurucu Müdürü Mustafa Köksal, Bursa Eskişehir yolu üzerinde yeni bir kampus inşaatının tamamlanmak üzere olduğunun altını çizdi. Köksal, “Temel lisemizi sezonun başı itibari ile My Kolej Önder yerleşkesine taşıyabileceğiz bu sene. İnşallah bu sene 12’nci sınıf öğrencilerimizi daha önce de olduğu gibi güzel üniversitelere, güzel okullara yerleştirmeyi sizlere hem vaat ediyoruz hem de bunu temenni ediyoruz” diye konuştu.

My Kolej ve Önder işbirliği

My Kolej kurucularından Süleyman Reyhan ise yaptığı konuşmada 1996 yılından bu yana eğitim hayatında olduğunu belirterek, şunları aktardı: “Bizler dershane kökenli idik, ben öğretmen olmayı çok arzu ettim ancak olamadım. Ancak eğitim sektöründe yönetici oldum. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde pedagojik formasyon alarak bu işe gönül verdik ve görev aldım. 1990 yılından itibaren başlayan eğitim çalışmalarına daha sonra My Kolej olarak devam ettik. My Sağlık Koleji olarak Eskişehir’de ilk mezunlarımızı verdik. Şimdi ise diğer alanlarda da faaliyet göstermek üzere işbirliği içine girdik. Bu yıl hazırlanan yerleşkemizde ilkokul ve ortaokul bölümlerini açmayı planlıyorduk. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı bir takvim var. 1 Eylül’e kadar bu takvimi hazırlamanız gerekiyor. İnşallah Ekim sonu itibari ile temel lisemizi kampusa taşıyacağız.”

Eğitimin 3 önemli unsuru

Eğitim içinde insan yetiştiriyoruz. Bu işte üç tane önemli unsur var: Bunların, ilki mekân, ikincisi imkan, üçüncüsü ise insan. Biz mekânımızı temin etmek üzereyiz. Mekân ile imkânlarımızı da arttırmış olacağız. Teknolojik olsun, insan faktörü olsun bunlar da temin edilmiş olacak. Ancak en önemlisi insan faktörüdür. İnsanı yetiştiren de insandır. Dershaneler sokağında mekânlarımız hepimizin bildiği gibi yeterli değil. Biz istiyoruz ki velimiz çocuğunu okula gönderdiğinde ekstradan bir şey vermek zorunda kalmasın. İşte My Kolej Önder’de insan unsuru en güçlü olan; Önder kurumudur. İnsanımızı yetiştirecek olan öğretmen kadromuz da çok önemli. Ben gönül rahatlığı ile şunu söyleyebiliyorum; ‘Önder ailesinin eğitimci kadrosu, öğrencilerimizi yetiştirecek donanıma, bilgi ve birikime sahip’ Ben hepsini tebrik ediyorum.”

Verilen bilgilerin ardından toplantıya katılan velilerin soruları okul yöneticileri tarafından yanıtlandı.

Editör: TE Bilişim