Odunpazarı Belediyesi engelli bireylerin hayat standartlarının geliştirilmesine ve problemlerin asgari seviyeye indirilmesine katkı sağlamak için belediye bünyesinde çalışan personele “işaret dili” dersleri vermeye başladı.
Odunpazarı Belediyesi, engelli bireyler için çalışmalarına devam ediyor. Verilen işaret dili eğitimi ile işitme engelli bireylerin toplumda yer alan diğer fertlerle iletişiminin daha sağlıklı olması sağlanacak. Alanında uzman eğitmen tarafından verilen eğitim 3 ay sürecek. Proje kapsamında, her müdürlükten personel işaret dilini öğrenecek ve belediyeye gelen işitme ya da konuşma engelli bireylerle daha rahat iletişim kurulabilecek.
HAFTADA 3 GÜN İŞARET DİLİ EĞİTİMİ
Her gün vatandaşla birebir iletişim halinde olan belediye personeli, haftada üç gün işaret dili eğitimi alacak. İşaret dilini öğrenen personeller sayesinde, işitme ve konuşma engeli bulunan vatandaşlara daha iyi bir hizmet verilebilecek. Proje ile işitme ve konuşma engelli bireyleri daha iyi anlamak ve isteklerine hızlı bir şekilde karşılık vermek adına önemli bir adım atılması amaçlanıyor.
Editör: TE Bilişim