Diyanet İşleri Başkanlığı’nın "Gel Bu Yaz Kur’anı Gönlüne Yaz" sloganıyla başlattığı kurslara, Odunpazarı’ndan 7 bin öğrenci katıldı.
Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte cami ve Kur’an Kursları’ndan çocukların sesleri yükselmeye başladı. Birçok dini bilginin verildiği kurslarda, yaş sınırlaması ise artık bulunmuyor. Odunpazarı Müftüsü Burhan Çakır, 20 Haziran-26 Ağustos tarihleri arasında 3 dönem olarak kursların devam edeceğini söyledi. Yaklaşık 327 kursun Odunpazarı’nda açık olduğunu belirten Çakır, "Bu 327 kursumuzda 7 bin öğrenci kayıtlı. 3 dönem olarak düşündüğümüzde ise, 20 bin öğrenciye yaz kurslarında eğitim vereceğiz. Tabii biz işimizi önemsiyoruz. Kurslar başlamadan önce hocalarımızı seminere aldık. Özellikle çocuklara davranış ve dini eğitimin nasıl verileceği konularında bilgilendirmelerde bulunduk. Çocukların bizlere birer emanet olduğunu, bizleri ileride temsil edeceklerini ve dinine, vatanına, milletine hizmet edecek nesillerin manevi eğitimden geçmesinin önemini anlattık. Seminerler de gayet güzel geçti. Kurslar açılırken merasim düzenlemiştik ve velilerimize de seslenmiştik. Çocuklarını takip etmelerinin gerektiğini söyledik. Nasıl ki, okula gittiklerinde takipçileri oluyorlar, kurslara geldikleri zamanda çocuklarını takip etmeleri gerekir. Çünkü bu kurslar da okul kadar önemlidir. Çocuklarının devamsızlık yapıp yapmadığını takip etmeleri ve kurslara gelerek çocuklarının neler öğrendiğini de görmeleri lazım.
Kurslarımızın da 3. haftasına giriyoruz. Kurslarımızı gezdiğimiz zaman hocalarımızın bir görevli olarak değil de, gönüllü olarak çocuklara ders verdiğini görmekteyiz. İnşallah 26 Ağustos’a kadar da bu şekilde devam edecek. Eskiden 5. sınıfı bitiren öğrenciler gelebiliyordu kurslarımıza ama artık yaş sınırı kalktı. Her yaştan çocuğumuzu bekliyoruz. Geç kalmış sayılmazlar, istedikleri dönemde katılabilirler" dedi.
Editör: TE Bilişim