ESKİŞEHİR (İHA) - Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş. (OEPSAŞ) tarafından Afyonkarahisar’da düzenlenen ve 300 personelin katıldığı eğitim çalışmasında, tüketici hizmetleri ticari kalite konularında bilgilendirme yapıldı. 
Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve Bilecik illerinde 1 milyon 500 bin aboneye hizmet veren, hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyetini arttırmayı amaçlayan OEPSAŞ’ın eğitimlere ara verilmeden devam edilmesi planlanıyor. Bu amaçla, Ayfonkarahisar Budan Termal Otel’de düzenlenen ve 2 gün süren hizmet içi eğitim programında, 14 Mart 2013 tarihli ve 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanuna dayanılarak hazırlanan Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği ve Ticari Kalite Yönetmeliği konularında bilgilendirme yapıldı. Düzenlenen ve 300 personelin yer aldığı etkinlikteki eğitimler, şirket yöneticileri tarafından verildi.
Eğitimin ilk gününde Eskişehir Genel Müdürlük bünyesinde görevli; Müşteri Hizmetleri Müdürü Ali Hayat, Başmühendis Mustafa Akın ve Müşteri Hizmetleri Görevlisi Özlem Coral Köp tarafından Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği ve Ticari Kalite Yönetmeliği konusuna değinildi. Yine aynı gün eğitime Satış Hizmetleri Müdürlüğü’nden Bireysel Faturalama Hizmetleri Şefi Mehmet Cansu ve Kurumsal Faturalama Hizmetleri Başmühendisi Hasan Hüseyin Yıldızturan, Bilgi İşlem Mühendisi Serhat Han Örs ve İş Güvenliği Uzmanı Recep Çoban ile devam edildi. Eğitimin ikinci günü, Elektrik Ticaret ve Pazarlama Müdürü Emel Uğur, serbest tüketici ve ikili anlaşmalar, Elektrik Piyasası Müdürü Serdar Caz, Elektrik Piyasası ve Avukat Yasin Torun’un hukuksal işlemler konuları ile tamamlandı.
Eğitimde düzenlenen sertifika töreninin ardından, Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında katılımcılara sedir ağacı dağıtıldı.
Bu arada, başlatılan eğitim çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapan, OEPSAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Savaş, organizasyonun oldukça verimli geçtiğini, Osmangazi Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin, genç ve dinamik kadrosuyla rekabetçi bir piyasada, kaliteli hizmet sunmak ve müşteri memnuniyetini artırmak için kurum içi eğitimlerine ara vermeden devam edeceğini açıkladı.
Editör: TE Bilişim