Türk Eğitim Sen Eskişehir 2 Nolu Üniversiteler Şube Başkanı Gürol Yer, öğrencilerin barınma sorununa değindi. Yer, "Malumu üzere yaşadığımız salgın sürecinin etkisiyle ilgi alanımızda olan yükseköğretim kurumlarının eğitim öğretim dönemi açılışı şehrimizde bulunan 3 devlet üniversitesinde 4 ekim tarihi olarak belirlenmiş bulunmaktadır.

Yükseköğretim kurumlarına geçiş sınavı sonucunda her üç üniversitemizde tam tercih ve doluluk oranına ulaşarak bizler adına gurur vesilesi olmuştur.

Bu güzel gelişmenin yanında 12 Eylül tarihinde biten Kredi Yurtlar Kurumu yurt yerleştirme başvuruları açıklanmış ve maalesef talebin çok çok altında kalan yurt kontenjanları sebebiyle aşırı derece bir yetmezlik ve mağduriyet yaşanmaktadır.

2020-2021 dönemi kayıt öğrencileri ve 2021-2022 yeni kayıt dönemi öğrencilerimizin katılımıyla bir talep patlaması oluşmuştur.

Kaliteli ve tercih öncelikli üniversitelerimizle Öğrenci şehri olan Eskişehirimizde özellikle üniversite tercih ve yurt yerleştirmeleri açıklandığı andan itibaren öğrencilerimizin barınması konusunda bir karmaşa, keşmekeş ve nahoş bir ortam oluşmuştur.

 Acilen çözüm odaklı müdahale gerektiren bir hal almıştır.

İmkan sebebiyle Devlet yurdunda kalmak isteyen ancak yedek sıralamada çıkan yada çok gerilerde kalan  öğrencilerimiz ve velileri ne yapacaklarını bilemez bir durumda çaresizlik yaşamaktadır.

Yükseköğretim işkolunda faaliyet gösterdiğimizden dolayı konuyla ilgili her türlü sıkıntı ve talep tarafımıza ulaştırılmakta ve çözüm anlamında bizlerdende destek istenmektedir.

Sebeple buradan konunun muhatapları olarak öncelikle sayın rektörlerimize seslenmek istiyorum lütfen insiyatif alın ve öğrencilerinizi piyasa rant şartlarına kurban etmeyin, özellikle kredi yurtlar kurumunda yedek sıralamasında olup yurt çıkma olasılığı kuvvetli öğrencilere sıraları gelene kadar üniversite imkanlarıyla gecici barınma sağlayın.

Özel yurt yada apartlarda 10-12 aylık borçlanma senedi imzalamaktan bu gençlerimizi kurtaralım.

 Bunun yanında şehrimizin oluşturduğu güzel eğitim şehri imajını kuvvetlendirmek için sayın valimiz, sayın belediye başkanlarımız ve tüm stk ları, tüm kurumları sorumluluk almaya, çözüme ortak olmaya ve geleceğimizin teminatı gençlerimize kucak açmaya dertleriyle dertlenmeye acil olarak davet ediyorum.

Abartılmış art niyetli piyasaya, İstemedikleri ve istemediğimiz yapılara bu gençleri lütfen mecbur bırakmıyalım.

 Unutmuyalım;  Sorumluluk hepimizin.

                                                                                                                          

Editör: TE Bilişim