Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Estram ve Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği sosyal sorumluluk projesi kapsamında okulun sosyal yardımlaşma kulübü öğrencileri farkındalık amacıyla tramvaylarda ‘Bizimle Kitap Okumaya Var Mısınız?’ sloganı ile kitap dağıttı. İnsanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için böyle bir projeyi hayata geçirmek istediklerini ifade eden öğrenciler, destekleri dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür ettiler.

Geçtiğimiz günlerde çeşitli sivil toplum kuruluşları ve okullar ile sosyal sorumluluk projelerine imza atan Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte bir projeyi daha hayata geçirdi. Okulun sosyal yardımlaşma kulübü öğrencileri ‘Bizimle Kitap Okumaya Var Mısınız?’ sloganıyla bindikleri tramvaylarda vatandaşlara 500’e yakın kitabı hediye etti. Toplumun kitap okumayı boş zamanlarda yapılacak bir etkinlik olarak gördüğünü ifade eden eğitimci Diler Şentürk, “Halkımızın bu algısını tersine çevirmek, toplu taşımada bile kitap okunabileceğini hemşehrilerimize anlatmak istedik. Büyükşehir Belediyesi, ESTRAM, Anadolu Üniversitesi ve okul idaresinin de destekleri ile böyle güzel bir proje ortaya çıktı. Ben öğrencilerime ve destek olan kurumlara hassasiyetleri dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi. 

Ülkede kitap okuma oranlarının çok düşük olduğunu ifade eden öğrenciler ise farkındalık yaratmak için böyle bir proje yapmak istediklerini ifade ettiler. Çocuklar daha sonra tramvaylara binerek vatandaşlara 500’e yakın kitap dağıttılar.

Editör: TE Bilişim