ÖV DER Başkanı Heval Yıldız Karasu Yunus Emre MTAL 'de yaşanan vahim tabloyu göz önüne serdi. Karasu'nun açıklaması şöyle; "Okulların ikinci yarıyıl dönemine başlamasına az bir süre kala bir türlü bina sorunu çözülemeyen Yunus Emre MTAL makine bölümünde okuyan yaklaşık 400 e yakın öğrenci Turgut Reis MTAL e gönderilmesi sözkonusudur.  ÖV-DER olarak gerekçesini anlıyabiliyoruz. Ancak Makine bölümünün atölyesinin depreme dayanıksızlığı 3 yıl önceki raporlarda sabitken, bu güne kadar, bu binada eğitim nasıl sağlandığını ve bu duruma bir önceki Milli Eğitim Müdürünün neden onay verdiğini anlayamıyoruz... Bakanlık Müfettişlerinin derhal binanın boşaltılmasını istemesi üzerine harekete geçen Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, eminiz ki öğrenci ve velilerin olası mağduriyetlerini gözetmiştir. Ancak biz veliler halen şu soruların yanıtlarını merak ediyoruz.
-Yunus Emre MTAL Makine bölümünde okuyan öğrenciler farklı mahallelerde ikamet etmektedir. Çamlıca, Ömür, Vadisehir gibi mahallelerde ikamet eden öğrenciler Turgut Reis MTAL e  ancak iki vasıta değiştirerek ulasabilecektir. Bu kriz ortamında velilere yüklenen bu ekstra maliyet karşılanacak mı?
-Bu öğrencilerin öğle yemeği,  ( Akarbaşı civarında oturanlar evlerinde öğlen yemek yiyor )  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacak mı?
-Turgut Reis MTAL ile bu yeni öğrenciler arasında uyum sorunu nasıl çözülecek?
-Nakil olarak gitmek istemeyen öğrencilerin durumu ne olacak?
-En önemlisi Yunus Emre MTAL geleceği ne olacak?
ÖV DER olarak bu kaosun sonuna kadar takipcisi olacağız. Deprem bu ülkenin gerçekliği ve öğrencilerimizin sağlığı her şeyden önemlidir. Bu okulun bina meselesinin çözülememesinin altında yatan kısır çelişkiler bur kenara bırakılmalıdır. Eğitimin bu kadar sorunun olmasının gerçek nedeni bilimsel ve kamusal eğitimden uzaklaşılmasıdır
 

Editör: TE Bilişim