Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, öğretmenlerin ders ücretlerinin kesilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “  

Eskişehir'de dahil ülkemide öğrencilerin birçoğu uzaktan eğitime erişim sağlayamazken, Milli Eğitim Bakanlığı, 19 Nisan 2021 tarihli kararı ile öğrencilerin uzaktan veya yüz yüze eğitime katılmamaları durumunda öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini açıkladı. Bu kabul edilemez, öğretmenlerin emeğine büyük bir saldırıdır.

Milli Eğitim Bakanlığının çeşitli valiliklere gönderdiği  ek ders ücretinin ödenmemesine ilişkin yazıları görüş yazısıdır, bağlayıcı değildir. Bu yazılarin aksi yönde birçok mahkeme kararı ve benzer bir durum için Danıştay kararı vardır. Eğitim yöneticilerine düşen görev hukuka aykırı görüş yazılarına göre değil hukukun gereğini uygulamaktır. Eğitim Sen Eskişehir Şube olarak süreci yakından takip ediyoruz.

Çükü,

  • Eğitim emekçileri olarak tüm risklere rağmen yüz yüze eğitimi sürdürmeye çalışıyoruz. 94 eğitim ve bilim emekçisi hayatını kaybetti.
  • Uzaktan eğitimde tüm yoksulluk ve yoksunluğun içinde öğrencilerimize yararlı olmak için gösterdiğimiz tüm çabalarımıza rağmen; öğrencilerin yüz yüze veya uzaktan eğitime katılmamaları durumunda öğretmenlerin ders ücretlerinin kesileceğini açıklanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı üzerine düşeni yaptı mı? İnternet, tablet, bilgisayar sağlandı mı?
  • Öğrencilerin derslere katılmamasının suçlusu öğretmenlermiş gibi gösteriliyor.  Evlere kadar öğrencisi ile iletişime gecen öğretmenler daha ne yapsın?
  • Bu süreçte tüm yükü çeken eğitim emekçileri adeta cezalandırılıyor. Maske dahi dağıtamayanlara son sözü eğitim emekçileri söyleyecektir. “
Editör: TE Bilişim