Sivrihisar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Gezici Okul Öncesi Öğretmen Uygulaması"  Paşakadın mahallesinde inceleme yapıldı.

Uygulamanın, küçük yerleşim yerlerindeki okul öncesi yaş aralığında bulunan öğrencilere yönelik eğitim  hizmeti sunulmasını içeren çalışmaları yerinde görmek, tanıtımını yapmak ve okul öncesi eğitimde okullaşma oranını yükseltebilmek amacıyla; Sivrihisar Kaymakamı Dr. Erdinç Yılmaz , MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanı Tuncay Morkoç ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Mutlu ile TRT Haber ekibi, Sivrihisar ilçesi Paşakadın mahallesine ziyarette bulundular.

Kaymakam Dr. Erdinç Yılmaz, konuyla ilgili verdiği bilgide "İlçemize bağlı ve ilçe merkezimize uzak mesafede bulunan 8 farklı mahallemizdeki okul öncesi eğitim çağındaki toplam 35 öğrencimizin ikamet etmiş oldukları yerleşim birimlerine alan mezunu okul öncesi öğretmen ve çocuk gelişimi mezunu yardımcı öğretmen göndermek suretiyle çocuklarımızın okul öncesi eğitim alabilmeleri sağlanmıştır.Bu uygulama örnek bir uygulama olmuştur.Hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin memnuniyetleri bunu göstermektedir.Geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza Atatürk'ün bizlere hedef gösterdiği aydınlık dolu bir gelecek hazırlamak hepimizin ortak görevidir" diye konuştu.

Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanı Tuncay Morkoç’da şunları söyledi:

 "Bu uygulama sayesinde; okul öncesi eğitime erişim imkânı bulunmayan küçük yerleşim birimlerindeki öğrencilerin bulundukları yerlere gezici öğretmen görevlendirmesi yapılarak, öğrencilerin eğitim hizmeti alabilmeleri sağlanmaktadır. Bahsedilen uygulama ile; öğrencilerimizdeki hazırbulunuşluk düzeyi yükseltilmeye çalışılmaktadır. "

 Aynı  zamanda TRT Haber ekibi de, uygulamanın haberini ve belgeselini yapmak üzere; öğrenci, veli ve görevli öğretmenler ile görüşmelerde bulundular.  Yapılan ziyarette öğrenci, veli ve öğretmenler uygulamadan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, uygulamanın yaygınlaştırılması yönünde dilekte bulundular.

Editör: TE Bilişim