Okul alışverişlerini değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Genel Merkez Denetim Kurulu üyesi Ahmet Ünlü “Sağlıklı ürün, güvenli malzeme, başarılı öğrenci”  dedi.

Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Ahmet Ünlü konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı; "Veliler aldıkları ürünlerin üzerinde, ürünün mekanik ve fiziksel özelliklerinin standartlara uygunluğunu gösteren EN71-1,  yanmazlık özelliğine ilişkin standartlara uygunluğunu gösteren EN71-2, ağır metallerin belirlenen sınırlar dâhilinde kullanıldığını gösteren EN71-3 işaretlerini de aramalıdır.

Kırtasiye satın alırken, malzemelerin CE ve TSE belgeli olmasına dikkat edilmeli. Sağlık açısından risk taşıyan, menşesi belli olmayan, imalatında zararlı kimyasal maddelerin kullanıldığı niteliksiz kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalıdır. Yine su mataraları çocukların ağız yoluyla kimyasalları almasına sebep olabilecek ürünlerdir. Veliler ağır metal testlerinden geçmiş olan su mataralarını almaları gerekir. Bunu gösteren işaretler mataraların üzerinde bulunmalıdır."
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ
TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesine sahip firmaların tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Ünlü, "Çünkü bu firmalarda standardın gereği, ürün güvenliği için öncelikli olarak hammadde tedarikçilerinin titizlikle seçilmesi gerekmektedir. Üreticisi bilinmeyen hiçbir ürün satın alınmamalıdır. Üreticilerin bilinen, güvenilir markalar olmasına dikkat edilmelidir.

Çocuklarınız için seçtiğiniz markasız ve kaynağı belirsiz ürünler, başta kanser olmak üzere, obezite, hiperaktivite, sinir sistemi ve bağışıklık sistemi sorunlarına davetiye çıkarmak anlamına gelecektir. Okul araç gereçlerinde sağlığa zararlı madde kullanımı riskine karşı çocuklarımızı korumanın en güvenilir yolu, alışverişlerde TSE Markalı ürünleri tercih etmektir.

Tüketiciler, sağlık açısından zararlı olduklarından şüphe ettikleri kırtasiye malzemelerini ”Alo 175 Tüketici Hattı'na” ihbar etmelidir."dedi.

Editör: TE Bilişim