Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, okullara toplum yararına proje kapsamında personel alımı olmayacağını aktardı. Alkan, "Okulların açılışının 21 Eylül'e ertelenmesiyle İŞKUR aracılığıyla geçici süreyle alınan  başta temizlik görevlisi olmak üzere personel alımı ikinci bir emre kadar durduruldu.

Okulların bir kısmında kadrolu hizmetli olmadığı gibi olanlar da yeterli sayıda olmadığı bildiğimiz bir gerçektir. Bu bakış açısı ve mantıkla pandemi ile mücadele etmek mümkün değildir.

Pandemi eğitime ara verin demiyor, eksik olanları, sıkıntıları, pisliği hatırlatıyor, doğru düzgün okul ve derslikler hazırlayın, ulaşım ve trafiğinizi sağlıklı hale getirin, doğru düzgün nitelikli eğitim verin diyor.

İŞKUR üzerinden alınacak hizmetli alımının ertelenmesiyle okullar eğitim, öğretime ve salgına karşı nasıl hazır hale getirilecek?

Kamusal eğitimden her uzaklaştığımızda sorunlar artarak devam etmektedir. İktidar ın ideolojik bakış açısı olan sorunu vatandaşa havale etmek ile salgınla mücadele etmek maalesef çok zordur.

Bir an önce okulların temizlik ihtiyacı giderilmelidir. Yardımcı hizmetli sorunu çözülmeden okullar açılamaz. Hep vurguladığımız gibi salgınla mücadele bir ekip işidir"dedi.

Editör: TE Bilişim