Eğitim-Sen Şube Başkanı Serkan Demir, bazı eğitimcilerin potansiyel suçlu ilan edilerek AKP’ye oy vermemesi yönünde propaganda yaptıkları, birkaç arkadaşla cemaat adına kapı kapı gezildiği, okul imkânlarının cemaat adına kullanıldığı iddia edilerek haklarına inceleme başlatıldığını kaydetti.

 

Vali Münir Raif Güney İlkokulu’nda içerisinde idarecilerin de olduğu 8 eğitim emekçisi ile Şehit Yunus Baykal Ortaokulu’ndan 2 idareci hakkında inceleme başlatıldığını kaydeden Demir, “İlginç olan durum şudur ki;  Eğitim Sen üyesi ( 6 öğretmen)  üyeleri olmak üzere diğer sendikalara üye eğitim emekçileri de vardır.

BİMER üzerinden yapılan şikâyetle farklı iddialar bir dosyada birleştirilmiş ve 22 Nisan 2014 tarihinde alınan ifadelerde arkadaşlarımıza sorular yöneltilmiştir. Ağırlıklı suçlama olarak; seçim öncesi evlere gidilerek AKP’ye oy vermemesi yönünde propaganda yaptıkları, birkaç arkadaşla cemaat adına kapı kapı gezildiği, okul imkânlarının cemaat adına kullanıldığı iddiaları yer almaktadır.

Bu olayda ilginç bulduğumuz ve cevabını aradığımız, kamuoyu ve yetkililerin dikkate sunduğumuz hususlar şunlardır:

Nasıl oluyor da 4+4+4 uygulaması ile ayrılan bu okullar üzerinde neden  yoğunlaşılıyor ?

Bu inceleme bu iki okulu ve öğretmenlerini potansiyel suçlu ilan etmek anlamına gelmez mi?

Bu durumun okul başarını, öğretmen verimliliğini ve okul ile ilgili çevre algısını nasıl etkileyeceğini düşündünüz mü?

Üyelerimizin, dünyaya bakış açıları ile tamamen faklı bir anlayışla itham edilmeleri ne kadar ahlakidir?

Bu inceleme ve yönetilen sorular;  haksız olduğu kadar, delil ve dayanaktan yoksun, soyut iddialarla desteklenmiş ve ispat edilmeye muhtaçtır. Öğretmenlik mesleğinin onur ve haysiyetini zedeleyen bu tür soruşturmaları asla onaylamıyoruz.”

EĞİTİM SEN’in yürüttüğü sendikal hak ve özgürlükler ile demokrasi mücadelesiyle, geniş toplum kesimlerinin saygısını kazandığını kaydeden Demir, “Üyelerimizin, görevleriyle ilgisi olmayan olaylar ve suçlamalar gerekçe gösterilerek haklarında disiplin soruşturması başlatılması, disiplin cezasıyla cezalandırılmaları, bizce, sendikal çalışmalarımızın engellenmesi ve üyelerimizin yıldırılması amacı taşımaktadır. Bu durum uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan örgütlenme ve ifade özgürlüğü de ihlal edilmektedir.

Sonuç olarak; bu ve benzeri uygulamalarından vazgeçilmesini diliyor, bu olayın takipçisi olacağımızı ve eğitim emekçilerinin haklarını her zeminde sonuna kadar arayacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız”diye konuştu.

Editör: TE Bilişim