Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) TÜGVA’ya bir ayrıcalık daha yaptığını belirten  Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, 2016 ve 2017 yıllarında imzaladığı protokoller ile TÜGVA’ya tüm öğrencilere ulaşma imkanı sağlayan MEB’n vakfın okullara fiziki olarak da girmesinin önünü açtığını söyledi.

Bakanlığın, uluslararası kuruluşların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da öğrencilere yönelik etkinlik düzenleme izni vermesi üzerine vakfın, ‘Öğrenci Kulübü’ adı altında MEB’e bağlı okullar irtibat bürosu açma hazırlığında olduğunu da duyum aldıklarını belirten Alkan, “Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'ni değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı'nın, TÜGVA'ya ‘okullarda insani, ahlaki ve manevi değerlerin kazandırılması çalışması’ yapma izni vermesinin hemen ardından Eskişehir’ de bazı okullar tiyatro etkinliği başta olmak üzere birçok etkinliği adı geçen vakıfla hayata geçirmede zaman kaybetmediler”dedi.

EĞİTİM SEN olarak geçen günlerde bu yönetmeliğin durdurulması konusunda dava sürecini hemen başlattıklarını ifade eden Faik Alkan şunları söyledi:

“ Buradan yetkililere bu uygulamadan vazgeçin ,durun diyoruz.

-Tevhid-i Tedrisat Kanununun hamil hükümleri varken  formasyon almayan kişilere okullarımız ve öğrencilerimiz bırakılamaz. Tevhid-i Tedrisat kanunun bir kez daha delinmesine göz yumamayız.

-İl Milli Eğitim Müdürünü  ve bazı okul müdürlerini uyarıyoruz: Formasyonu olmayan bir takım kişilerin okullarda çalışması tarihten ders almadığımızı göstermektedir. Vazgeçin .Denetleriz diyorsanız yakın dönemde yaşadıklarımıza bir bakın diyoruz.

-Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü en kısa zamanda açıklama yaparak kamuoyunu bu konuda bilgilendirmelidir. Bazı okul müdürlerinin prakmatist amaçları uğruna çocuklarımızı bu kişilere emanet edemeyiz.

- Bünyesinde bulunan öğretmenlere güvenmeyen ve hatta hakaret eden bu uygulamayı hala savunanlar ve uygulayanlar kağıt üzerindeki sözde vaatlerden, sözde sınırlardan dem vurup "onlar da denetlenir" demesin.

Bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli. Okulda öğretmen dışında hiç kimse öğrenci ile muhatap edilmemeli. Aksi durum MEB'in öğretmenlerinden umudunu kestiği anlamına gelir ki, bu da tarihin tekerrürü anlamına gelir. “

Editör: TE Bilişim