Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan “Okuma Yazma Seferberliği” kapsamında, Eskişehir’de oluşturulan Okuma Yazma Seferberliği Yürütme Kurulu toplantısı, Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Seferberliğin amacının okuma yazma öğretmek ve okuma yazma bilmeyen sayısını en aza indirmek olduğunu bildiren Vali Çakacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, 2008 yılında başlayan “Ana-Kız Okuldayız” kampanyasının 2012 yılında sona erdiğini ve bu süre içerisinde ilimizde 3 bin 860 kişinin okuma yazma katılım belgesi aldığını ifade etti. TÜİK verilerine göre, 55-65 yaş arası okuma yazma bilmeyenlerin Eskişehir’de toplam 2 bin 980 kişi olduğunu bildiren Vali Çakacak, “Bu güne kadar okuma yazma kursunu tamamlayarak belge alan kişi sayısı 11 bin 056 kişi olarak belirlenmiştir. Bundan sonra yapılacak çalışmalarla okuma yazma bilmeyenlere ulaşarak bunların tamamına yönelik düzenleyeceğimiz kurslar ile okuma yazma öğreterek, bu sorunu halletmeyi amaçlıyoruz. Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların I. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kurslarına yönlendirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Okuma yazma bilmeyen vatandaşlara 120 saatlik 1. Kademe Kurs programı uygulanacağını açıklayan İl Müdürü Özen de toplantıda verdiği bilgilerde, “120 saatlik I. Kademe kursu bitiren vatandaşlarımız, 180 saatlik II. Kademe kursunu tamamlayarak ilkokul diplomasına eş değer II. Kademe Kurs Bitirme belgesi alır. I. kademe sınavından başarılı olan ve okuma yazma bilen vatandaşlar Halk Eğitim Merkezlerince oluşturulan Sınav Komisyonu tarafından II. Kademe sınava tabi tutulurlar. Kazananlar II. Kademe Kurs Bitirme Belgesi alırlar. Başarılı olamayanlar II. Kademe kursuna katılırlar.” ifadelerini kullandı. İl Seferberlik Yürütme Kurulunda alınan kararlar doğrultusunda çalışmaların koordineli bir şekilde yürütüleceğini belirten Müdür Özen, okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin belirlenmesi, kursa kaydedilmesi ve devamlılıklarının sağlanması için çeşitli çalışmalar yapılacağını sözlerinin sonuna ekledi.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen oturuma; Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Müftüsü Bekir Gerek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Bülent Özyazıcı, İhlas Haber Ajansı Temsilcisi Kadir Arslan ve diğer kurul üyeleri katıldı.

Editör: TE Bilişim