www.kitapbilgini.com’dan Köy Okullarına Yardım

kitapbilgini.com tarafından hayata geçirilen yardım projesi kapsamında birçok köy okuluna hediye kitap ulaştırıldı.

2011 yılından beri faaliyetlerini sürdüren ve birçok kategoride kitap satışı yapmakta olan www.kitapbilgini.com tarafından başlatılan projeyle beraber Sivas’taki köy okullarında eğitim hayatına devam etmekte olan öğrencilere hikaye kitapları, 8. Sınıf LGS kitapları ve TYT AYT kitapları hediye edildi. Pandemi nedeniyle eğitime ara verilmesinden dolayı evde kalan çocukların kitap okumaya teşvik edilmesi gerektiğini belirten proje sorumlusu Orhan bey, “Uzun zamandır dezavantajlı olan öğrencilere elimizden geldiğince kitap yardımında bulunuyoruz. Özellikle kış mevsiminin yoğun geçtiği doğu bölgesindeki köy okullarımızda okuyan çocuklarımızın kitap dışında giyecek ihtiyaçları da bulunuyor. Çevremizde ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım etmek isteyen fakat bu yardımın nasıl ve nereden yapılacağını bilmedikleri için harekete geçemeyen birçok yardımsever arkadaşımız var. Başlattığımız bu projeyle beraber vatandaşlarımızı yardıma teşvik edip çocuklarımızın ayakkabı, mont, kıyafet gibi insani ihtiyaçlarını karşılamanın yanında kitap hediye ederek onlara okumayı sevdirmeyi hedefliyoruz. İlerleyen günlerde daha fazla köy okuluna kitap yardımı yapmayı amaçlıyoruz” dedi.

Kitaplara kavuşan çocukların çok mutlu olduğunu ifade eden Vural, “Okullara bıraktığımız kitaplar öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilere ulaştırıldı. Mutlu öğrencilerimizden birçok fotoğraf ve video geliyor. Çocuklarımızı kitap ile sevindirebilmek bizleri gerçekten mutlu ediyor. Projemizi büyüterek köy okulu öğretmenlerimizin yardım talep edebileceği sosyal bir platform kurmayı düşünüyoruz. Bizim kullanmadığımız küçücük bir kalem bile miniklerimizi mutlu edebiliyor. Kitaplarımızın hepsi depomuzdan sıfır ve hiç kullanılmamış bir şekilde okullara gönderildi.” diye konuştu.

Köy okullarındaki çocukların şehir merkezindeki öğrenciler kadar şanslı olmadıklarını vurgulayan Vural, “Umarız çağrımıza kulak veren vatandaşlarımızın da katkılarıyla daha çok yardımda bulunabiliriz. Kitapbilgini.com’dan satın alınan her kitap minik yavrularımız için yardıma dönüşecek. Yardımlarımız yalnızca kitap ve giyecekle sınırlı kalmayacak. Koronavirüs nedeniyle yaşanan pandemi durumu ortadan kalktıktan sonra direkt olarak ihtiyaç sahibi okullarımızı ziyaret ederek sınıf içi materyal, okul malzemeleri, kırtasiye, yakacak gibi ihtiyaçları da karşılayabilecek bir projeye dönüştürmeyi istiyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim