Eskişehir eğitim ortamında son günlerde en çok tartışılan Orhangazi Ortaokulundaki gelişmelerin bir çok tartışmayı gündeme taşıdığını belirten Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, şiddetin her türlüsüne karşı çıktıklarını ancak mesleğin onuruna da sahip çıktıklarını söyledi.

Eğitim Sen olarak şiddettin her türlüsüne karşı olduklarını her seferinde kamuoyu ile paylaştıklarını belirten Alkan, “Bu okulda da yaşanan gelişme adli idari olarak en kısa zamanda sonuçlanmalı gerekli tedbirlerde bir an önce alınmalıdır.

Eğitim öğretim yılının son günlerin Eskişehir’de yaşanan bu gelişme şüphesiz herkesi üzmüştür. Fakat Orhangazi Ortaokulunda çalışan eğitim emekçilerinin daha fazla yaralanmış hatta travmaya neden olmuştur. Bu okulumuz güzide bir okuldur. Burada çalışan arkadaşların toptancı bir anlayışla başta sosyal medya olmak üzere bir çok platformda hedefe konması, itibarsızlaştırılması kabul edilemez. Kısaca sapla samanı ayırmak gerekmektedir” dedi.

Bu okulda fedakarca çalışan öğretmen arkadaşlarına kimsenin hakaret etmeye, küfür etmeye hakkı olmadığını belirten Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan şunları söyledi:

“Hatta 170 yıllık öğretmenlik mesleğinin onurunu tartışmaya açmak kabul edilemez. Eskişehir’de eğitim emekçileri yalnız değildir. Evet son olay göstermiştir ki eğitimde sorunlarımızı önlük ve zil seslerine indirgersen, bilimsel eğitim sisteminden koparsan çağı yakalayamazsın.

Siyasal iktidarın uyguladığı politikaların sonucu şiddetin her türlüsü neredeyse hayatın doğal parçası haline geldi. Buna dur demek zorundayız. Ama bunu yaparken hata yapanları korumada, işini layıkıyla da yapanları rencide etmeden moral ve motivasyonunu bozmadan yapmak gerekmektedir.”

Editör: TE Bilişim