Tepebaşı Belediyesi Matematik Evi, farklı ve eğlenceli matematiğin adresi olmaya devam ediyor. Merkezde düzenlenen origami eğitimine katılan öğrenciler de ezbere dayalı sistem yerine, kağıt katlama sanatı ile matematik öğreniyor.

Tepebaşı Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve her yaştan insana farklı metotlar ile matematiği sevdirmeyi hedefleyen Matematik Evi’nde eğitimler devam ediyor.

2018 yılının Kasım ayından bu yana hizmet veren Matematik Evi’nde düzenlenen origami eğitimi de öğrencilerin, kağıt katlama yöntemi ile geometrik şekilleri somut biçimde kavramalarını sağlıyor. Kağıtları katlayarak üçgen, kare, dikdörtgen gibi şekilleri ellerinde tutarak benimseyen öğrenciler, şekilleri ve özelliklerini somut bir şekilde kolayca öğrenebiliyor. Yöntem sayesinde katılımcıların çok yönlü düşünme yetenekleri ile birlikte el becerileri de gelişiyor. 6 kişilik gruplar halinde, nezih bir ortamda gerçekleşen derslerden memnuniyetini ifade eden öğrenciler de eğlenceli metotlar ile hem daha anlaşılır hem de kolay biçimde matematik öğrenmekten dolayı memnuniyetlerini ifade ederek Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür ediyor.

Farklı, kolay, eğlenceli ve anlaşılır biçimde matematik öğrenmenin adresi olan Matematik Evi, Bahçelievler Mahallesi, Medeniyet Sokak, No: 10/1’de hizmet veriyor. Eğitim çalışmaları hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, yetkililere 0 (222) 290 12 90 numaralı telefondan ulaşabiliyor.

Editör: TE Bilişim