Önder Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Mustafa Köksal, Özel Önder Temel Lisesi’nin 2 ay sonra yeni My Kolej Önder yerleşkesine taşınacağını ve adının ise My Kolej Önder Anadolu Lisesi olacağını söyledi.

My Kolej Önder Lisesi kurucu ortağı Köksal, lisenin eski yerinde Pazartesi günü itibariyle eğitim ve öğretim hayatına başlayacağını aktararak, şunları söyledi: “2 ay sonra ise yeni yerleşkede eğitimler başlayacak. Kampüse geçince rahat bir yerleşkede olacağız, aktivitelerin rahat uygulanabileceği salonlarımız olacak, resim, müzik, sanat salonumuz olacak, tiyatro kolumuz etkinliklerini çalışmalarını daha büyük salonlarda yapabilecek. Kültürel ve sosyal etkinliklere daha çok yer verebileceğiz. Basketbol, futbol, voleybol sahalarımız, spor salonlarımız ve kulüp çalışmalarımız için atölyelerimiz olacak, sağlık, trafik gibi kollar için özel alanlarımız olacak. 2’li eğitimden tekli eğitime geçeceğiz, öğrencilerimiz tam gün eğitim alacak, burada yemekhanemiz de olacak. Ama tabi üniversiteye hazırlama yine temel hedeflerimiz arasında olacak.”

9 ve 10’uncu sınıflar

Dersaneler kapatılınca temel liselerin oluştuğunu ve buraların bahçesi ve yeterince büyük salonları olmayan yerler olduğunu anlatan Köksal, “Bu nedenle okula dönüştüğümüzde sosyal yönden bu binalar yeterli gelmiyordu. Veliler de 9 ve 10’uncu sınıfta sosyalleşmesi ve kültürel etkinliklere daha çok vakit ayırabilmesi için çocuğunu yollamak istemiyordu” diye konuştu. Artık kolej olmaları ile birlikte bu tür sorunların ortadan kalktığını ifade eden Köksal, “Bunun yanı sıra temel lisedeyken geç gelmeler olabiliyordu, merkezi bir yerde olduğumuz için ulaşım sorunu yoktu. Ama şimdi öğrenci servisini kaçırmamak için daha çok özen gösterecek. Devamsızlığa tolerans tanımayacağız” şeklinde konuştu.

Not disiplini

Notlar konusunda ise; özel okullarda notların şişirildiği yönünde bir algı olduğunu dile getiren Mustafa Köksal, “Ancak biz tam aksine öğrencinin realizmden uzaklaşmaması, kendi durumunun ne olduğunu görmesi için bu konuda hassasiyet gösteriyor ve notlar konusunda disiplini sağlıyoruz. Bu da prestijimizi ve başarı oranımızı arttırıyor” diye konuştu. Köksal, Kolejde müfredat dersleri dışında özellikle dil temelli oldukları için İngilizce dersine verilen önemin yanı sıra Japonca, Çince gibi ikinci yabancı dil dersi verdiklerini de sözlerine ekledi.

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

Editör: TE Bilişim