Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, esgazete'nin canlı yayın konuğu oldu. Temel eğitimden yüksek öğrenime kadar sorunları başlıklarla anımsatan Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan, TEOG sınavının kaldırılması ile başlaan süreç, değiştirilen üniversiteye giriş sınavının son  durumları hakkında bilgi verdi. 


Özellikle Adrese dayalı liseye yerleştirmedeki oluşacak  olabilecek yüzlerce öğrencinin olacağını vurgulayan Alkan, performans değerlendirmesi sistemi ile şunları söyledi: 
"MEB'in mevcut haliyle uygulamayı düşündüğü, öğretmen, öğrenci ve velilerin hepsinin değerlendirme sürecine dahil edildiği şekliyle bir performans değerlendirme uygulaması dünyanın hiç bir ülkesinde bulunmamaktadır. MEB tarafından hayata geçirilmeye çalışılan performans değerlendirme sisteminin ve dört bir yılda yapılması planlanan sınavın dayandırıldığı herhangi bir yasal dayanak söz konusu değildir. Öne  sürülen tek dayanak 'Ulusal Öğretmen Strateji Belgesi'dir. Geleceğimizi ipotek altına almayı ve iş güvencemizi yavaş yavaş ortadan kaldırmayı amaçlayan Öğretmen Strateji Belgesine ve Performans Değerlendirme sistemine karşı çıkmalıyız. Sendikalı veya sendikasız ya da hangi sendikadan olursa olsun eğitim çalışanları birlikte mücadele etmeli ve dayanışma içinde olunmalıdır."

Editör: TE Bilişim