Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonu ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminin katkılarıyla Protokol Uzmanı İhsan Ataöv tarafından okul ve kurum yöneticilerine yönelik “Protokol Yönetimi ve Nezaket Kuralları” konulu seminer verildi.

Seminere İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile okul ve kurum müdürleri katıldı.

Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen seminerde İhsan Ataöv; resmi ve sosyal hayatta uyulması gereken protokol kuralları hakkında genel bilgiler verdi. Temsil ve protokol yönetiminde; nezaket ve saygı kurallarının uygulanması durumunda hiçbir sorunun yaşanmayacağını ifade eden İhsan Ataöv, üst düzey yöneticilerin karşılanması ve tokalaşma konusunu uygulamalı olarak anlattı. Devlet törenleri, diplomatik toplantılar gibi protokolün uygulanması gereken yerlerde katılımcıların oturma düzenine ve hitap biçimlerine de ayrıntılı şekilde değinen Ataöv, resmi hayatta kişilerin yerine unvanların olduğunu, protokolde kişiye değil makama saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt 2,5 saat süren konferansın ardından İhsan Ataöv'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim