Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (PDR) Eskişehir Şube Başkanı Melike Doğan İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak mesleğin sorunlarına değindi

60 yıllık bir geçmişi olan mesleğin gün geçtikçe yükselen bir trende sahip olduğunu ifade eden Doğan, bu bölümden mezun olan öğrencilerin pek çok kurumda istihdam edildiğini söyledi. Buna karşın unvan sorunun bir türlü çözülemediğine değinen Doğan, “Bugüne kadar mezunlarımızı en çok istihdam eden Milli Eğitim Bakanlığı 20 Şubat 2014 tarihine kadar mezunlarımızı Rehber Öğretmen unvanı ile istihdam etmekte iken; bu tarihten sonra adımızı Rehberlik olarak değiştirmiştir. Neden böyle bir değişikliğe ihtiyaç duyulduğu konusunda doğru, net bir bilgiye sahip değiliz” dedi.

YÖNETMELİKLERİ AYRI OLMALI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Psikolojik Danışma ve Rehberlik (rehber öğretmen) alan adı değişikliğinden sonra Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri yönetmeliklerini birleştirerek, “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri” adında bir yönetmelik taslağı hazırladığını hatırlatan Doğan, taslağın baştan sona yanlışlıklarla dolu olduğunu belirtti.  Başkan Doğan konuya ilişkin görüşlerini şöyle açıkladı: “Psikolojik danışma ve rehberlik özel eğitim hizmetlerinin içinde yürütülecek bir hizmet alanı değildir,  Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri tüm öğrencilere açık bir hizmet alanıdır, oysa özel eğitim sadece özel eğitim gerektiren öğrencilere yöneliktir,  bu nedenle yönetmelikleri de ayrı olmalıdır. Yönetmelikte görev tanımı ve ifadeler açık ve anlaşılır olmalıdır.”

 
Editör: TE Bilişim