Eğitim Sen Şube Başkanı  Faik Alkan, öğretmenlerden 22-30 Haziran tarihleri arasında okullarda mesleki çalışma yapmaları istenmemesi gerektiğini belirtti. Alkan, "Salgın hala devam ediyor ve okullarda öğretmenlerin toplu olarak bulunması sağlık açısından sorun yaratabilir. MEB, öğretmenlerin mesleki çalışmaları uzaktan yapabilmeleri için gerekli hazırlığı yapmalıdır. Önceliğimiz çalışanların sağlığıdır. MEB in uygulamaya koyduğu sistem sorunlar içermektedir. Daha  ilk günden mağduriyetiler yaratmıştır.

-Sistem dün ilk defa MEBSİS üzerinden öğretmenlere açıldı. İlk etapta sözleşmeli öğretmenlere hata verdi. Daha sonra düzeltildi. Fakat sorunlar ve mağduriyetler devam ediyor.

-Sözleşmeli öğretmenlerin kaydet butonunun aktif olmadığı yönünde şikayetler geliyor.

-Ayrıca seminer tercihi konusunda okullara kota koyuldu. Bazı okullarda kota hemen doldu. Öğretmenler tercih edemiyorlar.

-Örneğin Artvin Hopa meslek dersi öğretmenlerinin bazı branşlarına açılmıyor.

Özellikle meslek lisesi öğretmenlerinin tercih edebileceği okullar sınırlıyken bir de kota koyulması mağduriyetlere yol açtı. Bazı il/ilçelerde bazı branşlara tercih edilebilecek okul hiç açılmıyor.

Diğer yandan okulların ve üniversitelerin fiziksel olarak  “yeni normale”  göre hazırlanması ve bugüne kadar devam eden işleyişin de yeni normale göre yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Yaklaşık 30 milyon kişiyi doğrudan ilgilendiren bu konuda Haziran ayına gelinmiş olmasına rağmen kapsamlı bir çalışmanın yapılmamış olması ciddi bir eksikliktir. Öğrencilerimiz, eğitim ve bilim emekçilerinin hakları ve sağlığı için mücadeleyi sürdüreceğiz."dedi.

Editör: TE Bilişim