Eskişehir Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, koordinatörlüğünü yaptığı “AB Erasmus + İyi Yaşam Dinamikleri; Yardım, Empati, Farkındalık, Saygı, Hoşgörü, Samimiyet- GOLD HEARTS” adlı projede Romanya, Polonya ve Yunanistan’a ev sahipliği yapıyor.             

Yunanistan’dan, Polonya’dan, Eskişehir Özkan Halaç Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulundan özel gereksinimli öğrencilerin, Romanya’dan sanat okulu öğrencilerinin katıldığı, kültür tanıtım ve engelli farkındalığı temalı projede, ilk gün katılımcılar Sarar İmam Hatip Lisesini gezdiler, Türk Eğitim Sistemi, din öğretimi ve okul kültürü hakkında bilgi edindiler. Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesinde yürütülen değerler eğitimi kapsamında, ihtiyaç sahibi öğrencilerin kıyafet ihtiyacını karşıladığı okul içi mağazayı gezen katılımcılar, okulun yürüttüğü yerel projelerin yanı sıra uluslararası platformda da katıldıkları I’m Possible ve Haydi Sende Oyna Etwinnig projeleri hakkında bilgi aldılar. 5 gün sürecek olan Erasmus + GOLD HEARTS adlı projede katılımcılar Türk yemeklerini, geleneksel zekâ oyununu olan mangala’yı ve Türk geleneksel sanatlarından ilimize özgü çömlek yapımı, Türk ebru sanatını deneyimleyip ney eşliğinde sema gösterisi izlediler.

 Katılımcılar sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Önder Ceylan‘ın ellerinden aldılar.

Editör: TE Bilişim