Eskişehir Emine-Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında desteklenen, “Sayıların Dansı” isimli proje 2-8 Temmuz 2017 tarihlerinde Eskişehir’de gerçekleştirildi.

Projede Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik olmak üzere 4 ilden 5 Bilsem’den toplam 40 öğrenci yer aldı. Projede amaç; matematiğin gerçek yaşamdaki varlığının, günlük yaşantımızdaki yerinin, doğadaki yansımalarının ve diğer bilim dallarındaki uygulama alanlarının yeterince farkında olunmaması nedeniyle, yaşayan bir bilim olan matematiğe yönelik farkındalık yaratmak. Bu amaca hizmet eden; Matematik ve Doğa, Matematik ve Mühendislik, Matematik ve Astronomi, Matematik ve Optimizasyon, Matematik ve Sanat olmak üzere toplam beş başlıkta etkinlikler planlandı. Bu başlıklarda yer alan etkinliklerle öğrencilerin matematiğin günlük yaşamımızda hangi alanlarla ilişkilendirilebileceği ve ne işimize yarayacağı sorularına somutlaştırılmış ve uygulamalı olarak cevap bulmaları sağlandı.

Etkinlikler toplam 12 eğitimci ve bir sağlık personeli eşliğinde doğada, Emine-Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi atölyelerinde gerçekleştirildi. Ayrıca Eskişehir Osmangazi Üniversitesi bahçesinde astronom eşliğinde gece gözlemi yapıldı. Bu projeyle öğrencilerin matematiğe yönelik algılarında bir farklılık oluşmasının yanı sıra farklı bilsem öğrencilerinin kaynaşması ve belki de ileride gerçekleştirecekleri ortak projeler için işbirliği zemininin oluşmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Organizasyonda emeği geçen herkesi kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Özen, yaptığı konuşmada, geleceğin teminatı olan gençlerin farklı projeler ürettiğini söyledi. Çok güzel projelerin ortaya çıktığını anlatan Özen, öğrencilerin bilimsel çalışmalara ve arayışlara yöneltilmesinin çok önemli olduğunu aktardı.

Editör: TE Bilişim