Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pansiyonuna Şehit Topçu Albay Ömer BORA’nın adı törenle  verildi ve pansiyonda adına oluşturulan köşe açıldı.

Eskişehir Vali Yardımcısı ve Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç YILMAZ, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan CIRIT, İlçe Milli Eğitim Müdürü  Ömer KARACA, Tepebaşı Müftüsü Gafur YILDIRIM, Türkiye Harp Malülü Şehit Aileleri Dul ve Yetimleri Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı ŞAHİN, şehit aileleri, öğretmen  ve öğrencilerin katıldığı tören Okul pansiyonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Dr. S.Sırrı KABADAYI, 16 Mart 2006 tarihinde şehit düşen Topçu Albay Ömer BORA’nın hayatını anlattı.”Siz, vatanın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canınızı verdiniz.Kara toprakta değil, Milletimizin kalbinde yaşıyorsunuz. Bundan böyle Atatürk’ün manevi kızının adını taşıyan Sabiha GÖKÇEN ile birlikte Okulumuzda ebediyen yaşayacaksınız. Bıraktığınız emanet emin ellerdedir” dedi.

Mezun öğrencilerden Osman KEPENEK’in Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine şiirini ezbere okumasının ardından Şehidin oğlu Berker BORA konuşmasında” Babam Topçu Albay Ömer BORA’nın adının Okulunuz Pansiyonuna verilmesi bizleri onurlandırmıştır. İsminin verildiği bu pansiyonda kalan öğrencilerin vatana, millete hayırlı bireyler olarak yetişmesini dilerim. Pansiyona babamın isminin verilmesini sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hakan CIRIT ”Bu pansiyonumuzda barınan öğrenciler, vatan sevgisi ile büyüyecekler ve vatanımıza büyük hizmetler vereceklerdir. Törenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Vali Yardımcısı ve Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç YILMAZ “Şehitlerimiz için ne yaparsak yapalım az kalır. Şehidimiz için böyle anlamlı törenin gerçekleşmesini sağlayan Okul Müdürümüze ve ekibine teşekkür ederim. Öğrencilerimiz şehidimizin hayatını öğrenecekler, şehitliğin önemini en iyi şekilde hissedeceklerdir. Şehidimiz çocuklarımıza ruh ve heyecan katacaktır. Pansiyonumuza Şehidimizin isminin verilmesinin  vatan, bayrak, millet sevdalısı gençlerin yetişmesine vesile olmasını diliyorum” dedi ve Şehit Eşi Meliha Nur ÖZEN BORA’ya plaket takdim etti.

Tepebaşı Müftüsü Gafur YILDIRIM tüm şehitlerimiz için dua okudu. Kuran- ı Kerim  ve ilahilerin okunmasının ardından konuklar öğrencilerle birlikte iftar yemeğine katıldı.

Editör: TE Bilişim