Eğitim Bir Sen, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Eğitim Meslek Lisesi’nde yaşanan kuran okutma olayına tepki gösterenleri sert sözlerle eleştirdi.
Eğitim Bir Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman yaptığı basın açıklamasında Ahi Evran Mesleki ve Teknik Eğitim Meslek Lisesi’nde öğretmenler kurulu öncesinde yaşanan şehitler için Kur’an okuma olayını basına yansıtan öğretmen ve olayı meclis gündemine taşıyan CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer’e tepki gösterdi. İlk olarak yaşanan olayı dile getiren Karaman şunları söyledi: “2015 Eylül ayında yaşadığımız Dağlıca baskınında kaybettiğimiz 16 askerimizin üzüntüsüne okulumuzun başarılı bir öğrencisinin vefatı ile bir öğretmenimizin çok yakın bir akrabasının vefatı eklenmiştir. Bu acı kayıpların okulumuzda büyük bir moral bozukluğu ve üzüntü oluşturmuş bu sebeple Eylül ayı içinde yapılan öğretmenler kurulu öncesinde Kur’an-ı Kerim okunarak manevi olarak güç alınmak istenmiştir. Kuranı Kerim okunurken okulumuz personeli bir öğretmen arkadaşımız olayı cep telefonu ile gizlice görüntülemiş ve bu günlerde ulusal bir gazeteye servis etmiştir. İşte Gaye Usluer’in TBMM gündemine taşıdığı olay budur.”
BÜYÜK HATA
 Usluer’in 8 ay önce yaşanmış bir olayı TBMM gündemine taşımasını siyaset kurumu ve kendisi için büyük bir hata olarak değerlendirdiklerini ifade eden Karaman, görüntüyü çeken öğretmen hakkında da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. Karaman konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Biz isterdik ki Gaye Usluer öncelikle bu öğretmen ve sendikalara neden 8 ay sonra bu olayı gündeme taşıdınız diye sorsun. Şehitler için okulda Kuranı Kerim okunmasının ne mahzuru olabilir desin ancak bunlar söz konusu olmamıştır.Bu konu ile ilgili olarak okula ziyarete giden Eğitim İş sendikasının üyeleri de sendikalarına bu konuyu gündemlerine almasını eleştirmiş, 8 ay sonra bu konunun peşine düşülmesini anlayamamış anlamlı bulmamışlardır. Siyaset toplum ile yapılır toplumu karşısına alarak yapılacak hiçbir işin başarılı olma imkanı yoktur. Gaye Usluer bu konuda kendisinin ve siyaset kurumunun itibarını zedeleyecek bir yanlış yapmıştır. Kendisinin bilgi kaynak ve danışmanları bu yanlışa düşmesini sağlamıştır. Eğitim hizmetleri konusunda bize başvurur ise kendisini yanlışa düşmekten kurtarır  ve itibar erozyonuna uğramasının önüne geçeriz.”
 
Editör: TE Bilişim