TÜBİTAK´ın en prestijli projelerinden olan 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında bu yıl ülke genelinde 50 projeye destek sağlandı.

Konu hakkında yapılan açıklama şöyle; Bu açıdan Eskişehir'de tek olma özelliğini de taşıyan "Sivrihisar Nasreddin Hoca Bilim Şenliği" projesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gönüllü AR-GE ekibi tarafından hazırlanmış olup yürütücülüğünü SEV Muzaffer Demir Anadolu Lisesi matematik öğretmeni Yusuf ŞEBER yapmaktadır.

Sivrihisar'da büyük küçük her yaş grubundan katılımcıyı ve bilim severleri buluşturarak Nasreddin Hoca vesilesiyle "Dünyanın Merkezi" olarak anılan ilçemizi, aynı zamanda "Bilim Merkezi" olarak görebilmek amaçlanmaktadır.

Sivrihisar Nasreddin Hoca Bilim Şenliği, Açık Hava Müzesi'nin bulunduğu alanda 26-27 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Şenlik kapsamında farklı disiplin alanlarından seçilmiş 27 atölye çalışması, 2 konuşmacı katılımı (söyleşi) ve 1 sergi etkinliğinin yanı sıra çeşitli gösteri ve yarışmalar da yapılacak olup, şenlik sonunda belirlenen bir günde hatıra ormanı oluşturmak adına gönüllü katılımcılarla ağaç fidanı dikme etkinliği gerçekleştirilecektir. "Bilimin yaşı yoktur." düşüncesinden hareketle okul öncesinden ilkokula, ortaokuldan liseye, üniversiteden yaygın eğitime 7'den 70'e herkesi kapsayan etkinlikler tasarlanmıştır. Bilimin yolunda ilerlemek isteyen tüm bilimseverleri, öğrencilerimizi, velilerimizi ve halkımızı bilim şenliğimize katılmaya davet ediyoruz.

Biz bilimseverler olarak istiyoruz ki Dünyanın Merkezi Sivrihisarımız Biliminde merkezi olsun..Sivrihisar İlçe milli eğitim müdürlüğündeki gönüllü arge ekibimizce hazırlanan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına yürüttüğümüz projeye katkılarından dolayı ,Milçe milli eğitim müdürlüğümüze ve bünyesindeki okullarımıza, TÜBİTAK Kurumuna, eğitim ve bilim adına verdikleri çok büyük destekleri için işbirlikçimiz Sivrihisar Belediyemize geleceğimiz adına   teşekkür ederiz.

Projemize katkı sunan ;Osmangazi üniversitesine, Ettom a ,Abant izzet baysal üniversitesine Hacettepe üniversitesine ve Orta doğu teknik üniversitesine,Burdur Namık Kemal Üniversitesine katkılarını esirgemeyen okul müdürlüklerimize, öğretmenlerimize , emeklerimize değer veren siz değerli bilimsever misafirlerimize, bütün mücadelemizin öznesi öğrencilerimize ve umudu aşılamak için göle maya çalan Nasreddin Hocamıza teşekkür ediyoruz.

Editör: TE Bilişim