Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Tam Zamanlı Yüz Yüze Eğitim İçin Herkesi Sorumluluk Almaya Çağırıyoruz!”dedi.

Alkan şöyle konuştu, “Salgın hızı artarken MEB, okulları açık tutabilecek somut adımlar yerine yine rehber hazırlamaktan ileri giden bir çalışma ortaya koyamamıştır .Eskişehir’de okulların eğitime hazır olduğu açıklanıyor. Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, bir an önce hangi önlemleri aldığını somut olarak kamuoyu ile paylaşmalıdır.

Fiziki iyileştirme, yeni dersliklerle sınıf mevcudunu azaltma, havalandırma çalışması olması gerekirken sadece yazılı rehberler virusu engellemez.

Hangi fiziki önlemler alındı?

Eskişehir'de kalabalık okullarda, öğrenci ve öğretmen tuvaletlerinde gerekli genişletmenin, lavabo sayılarının arttırılıp arttırılmadığının bilgisinin sahip değiliz.

Öğretmen odalarının durumu nedir? Sayıları arttırıldı mı?

 Eskişehir Eğitim Sen olarak yetkileri son kez uyarıyoruz:

Yüz yüze eğitime başlayıp devamı için eğitim bileşenleri bilimi rehber edinmeli ve sorumlulukla hareket etmelidir.

  • Özellikle aşı olmaktan kaçınan eğitim emekçilerinin haftada iki gün virüsün yoğun olarak yer aldığı hastanelere gitmek zorunda bırakılmamaları, salgın sürecinden ders çıkarılarak iş yeri hekimliği uygulamasına gidilmesi, bu sağlanana kadar bölge bölge oluşturulacak gezici sağlık ekipleriyle testlerin iş yerlerimizde yapılması önem arz etmektedir.
  • Bugüne kadar, acil uzaktan öğretim kapsamında evleri ofise dönen, çalışma saatleri esnekleşen, iş yükü artan eğitim ve bilim emekçilerinin yanı sıra, kendisi çalışırken çocuğunun evdeki bakımı için çözüm bulmak zorunda bırakılan veliler ve eğitim haklarını etkili şekilde kullanamayan öğrenciler, salgın dönemini derinleşen hak kayıplarıyla geçirmiştir.
  • Bu kapsamda MEB'in eğitim emekçilerinin sağlıklı bir ortamda çalışma hakkını ve öğrencilerin de sağlıklı bir ortamda eğitim hakkını kullanabilmeleri için gerekli tüm tedbirleri alması zorunludur.”
Editör: TE Bilişim