Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın tatil düzenlemesine tepki gösterdi. Sorunun bilimsel eğitim olduğunu belirten Alkan, "MEB son uygulaması ile sorunlarımıza ne kadar vakıf olduğunu bir kez daha gösterdi. Sanki eğitimde herşey çözüldü de tatil meselesi kaldı. Uygulama ile 18-22 Kasım 2019’da ilk ara tatil yapılacak. 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. 20-31 Ocak 2020’deki ara tatilimiz hem öğretmenler hem öğrencilerimiz için söz konusu. Ama 18-22 Kasım ve 6-10 Nisan’daki ara tatillerde öğretmenlerimiz, okullarda öğrencilerin olmadığı bir durumda görevlerine devam edecek.

Şimdi soruyoruz,

-        Eğitim felsefesi değişmeden bilimsel eğitim medotu hayata geçirilmeden nitelikli eğitim ve öğrenciden söz edilemez.

-        Kamusal eğitim terk edilmişken özel okulların oranı hergün artarken tatiller öğrencilerin sorularını çözemez.

-        Bu ara dönemde çalışan insanların çocuklarının bakımı nasıl olacak?

-        En önemlisi bu ara dönemde yapılması planlanan sosyal,bilimsel, gezi gibi etkinlikler kim tarafından sunulacak? Vakıflar, cemaatler devreye girecek mi?

-        Bu arada çalışan öğretmenlerin ek dersleri ödenecek mi?

Gelişmiş ülke eğitim modellerini incelediğimizde alt yapı sorunlarını çözüldüğünde ancak isi tatillere indirebilirsiniz. Yoksa yasak savmanın ötesine geçmez."

Editör: TE Bilişim