Tepebaşı Belediyesi’nin kardeş şehri Treptow-Köpenick Belediyesi iş birliğinde 2018 yılında hayata geçirdiği Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmalar sürüyor.

Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi’nin yürütücüsü olduğu “Tepebaşı Sosyal Kuluçka Merkezi Sosyal Girişimcilik Eğitim Programı” 16 Ağustos’ta başladı. Eğitim programı, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Ofisi tarafından desteklenen “İnsana Yakışır İş fırsatları Projesi” kapsamında gerçekleştirilen eğitim, ön-kuluçka ve kuluçka programı olarak düzenlendi. Farklı ülkelerden uluslararası başvuru/statü sahibi olan yabancılar ve ev sahibi topluluk üyelerinin eşit katılımı ile gerçekleştirilen program, pandemi tedbirlerinden dolayı online olarak sürüyor. Ücretsiz olarak düzenlenen program, toplumsal meselelerin çözümü ile ilgilenen, toplumsal dönüşüm hayali kuran, sosyal girişimcilik ile ilgili bilgi sahibi olarak sosyal girişimci olmak isteyen bütün bireyleri kapsıyor. Sosyal Girişimcilik Eğitimi için kontenjan ise 40 kişi olarak belirlendi.

1’inci etabın ardından bootcamp başladı

Sosyal Girişimcilik Eğitimi 21 günlük ve 2 etaptan oluşuyor. 16 Ağustos’ta başlayan 1’inci etap eğitimleri toplamda 8 modül olmak üzere tamamlandı. Katılımcılar ilk 8 modülün ardından 23 Ağustos’ta başlayan ve 3 tam gün sürecek olan bootcamp’e katıldı. Burada ilk eğitim programı boyunca öğrenilen sentezleme, sosyal iş fikirlerini geliştirme, deneme ve prototipleme fırsatı bulunacak.

3 günlük bootcamp’in ardından belirlenen kriterlerce devam etmeye hak kazanan sosyal iş fikri sahibi kişiler (20-24 kişi) eğitim programının 27 Ağustos’ta başlayıp 5 Eylül’e kadar sürecek olan 2. etabına geçecek. Katılımcılar bu etapta 9 modülden oluşan teknik girişimcilik eğitimlerine devam edecek.

Fon, mentorluk ve koçluk desteği

2. etap eğitimlerinin ardından 6 Eylül’de düzenlenecek yarışmada belirlenen 3 sosyal iş fikrine fon desteği, mentorluk ve koçluk desteği verilecek.

Yarışmanın sonunda belirlenen ekip ya da bireyler, 3 ay boyunca ihtiyaç duydukları konularda mentorluk ve koçluk desteği alacak. 1’inciye 10 bin TL, 2’nciye 5 bin TL ve 3’üncüye ise 2 bin TL olmak üzere fon desteği de sağlanacak.

Eğitimler hakkında detaylı bilgi için “www.kulucka.tepebasi.bel.tr” web adresi ya da “tepebasikulucka” instagram hesabı ziyaret edilebilecek.

Editör: TE Bilişim